Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren is profitál Sainz és Norris barátságából

A McLaren is profitál Sainz és Norris barátságából

GMM
Csapattársak között ritkán alakul ki baráti viszony a Forma–1-ben, Carlos Sainz azonban remek kapcsolatot ápol márkatársával, Lando Norrisszal, véleményük szerint pedig a McLaren is profitál abból, hogy jól kijönnek egymással.

Régi közhely, hogy egy F1-es versenyző legnagyobb ellenfele mindig az aktuális csapattárs, hiszen a legjobban az övével lehet összemérni tudását az egyforma technikai feltételeknek köszönhetően. Ennek megfelelően rendre komoly verseny alakul ki a márkatársak között, és így sokszor a viszony is igen feszült az istállón belül – főleg akkor, ha a pilóták a győzelemért harcolnak egymással.

Ha viszonyuk nem is feszült, sokszor hűvös az F1-es csapattársaknak, barátság pedig ritkán alakul ki közöttük (gyakoribb az, hogy miután nem alkotnak egy csapatot, kezdenek jobb kapcsolatot kiépíteni egymással), a McLaren idei kettőse viszont eddig kivételt képez ez alól a „szabály” alól.

Carlos Sainz és Lando Norris (Fotó: McLaren) Carlos Sainz és Lando Norris (Fotó: McLaren)

Norris és Sainz számos vicces videóban szerepelt már, és szemmel láthatóak őszintén hozzák a figurát, amikor egymás cukkolásáról van szó. „A pályán kívül szerintem semmi értelme önzőnek lenni egy ilyen csapattársi viszonyban sem” – kezdte a spanyol, amikor a McLarenen belüli hangulatról kérdezték. „A csapatunk most egy olyan perióduson megy keresztül, melyben nem segít sokat az, ha az ember elkezd önzővé válni.”

„Most nagyon jó a légkör a csapaton belül. Lendületben vagyunk, és mind nagyon motiváltak lettünk. Szerintem Landóval mindketten rájöttünk arra, hogy ebből a jó viszonyból profitálhatunk csapatszinten is. Nagyon remélem, hogy a helyzet változatlan marad, és vissza tudjuk juttatni a csapatot az élre. Aztán majd meglátjuk” – tette hozzá.

Norris eközben kiemelte, kettejük baráti viszonya nem csak a kameráknak szól. „Sokszor láthatunk a TV-ben olyan pillanatokat, melyben a csapattársak nevetgélnek, aztán a zárt ajtók mögött mégis utálják egymást” – nyilatkozta. „Ezek hamis dolgok, mi viszont azt hiszem, valóban jó barátok vagyunk. Sokat szórakozunk együtt. Nem tudom, ő hogy van ezzel, de én mindig igyekszem így viszonyulni a csapattársaimhoz” – magyarázta.

Carlos Sainz és Lando Norris (Fotó: XPB) Carlos Sainz és Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz és Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak