Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff szerint Bottast feltüzelte a monacói vereség

Wolff szerint Bottast feltüzelte a monacói vereség

Reuters
A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff arra számít, a dühös Valtteri Bottas erősebben tér majd vissza a monacói kudarc után, és még keményebben küzd majd azért, hogy ledolgozza hátrányát Lewis Hamiltonnal szemben.

Nem Bottas hétvégéje volt a monacói, pedig az edzések után még úgy tűnt, neki állhat a zászló, az időmérőn azonban alulmaradt a csapattárssal szemben (miután körén már nem javíthatott a forgalom miatt), másnap pedig önhibáján kívül veszített pozíciókat a boxutcai „Verstappen-incidens” miatt. Bár a hollandot megbüntették, Bottas így is „csak” harmadik lett.

Hiába érezte tehát ő maga is úgy, hogy a hétvégén ő volt a gyorsabb Mercedes-pilóta, a hátránya tovább nőt bajnoki ellenfelével szemben. Annyira nem meglepő tehát, hogy morcosan távozott a futam helyszínéről.

Toto Wolff (Fotó: XPB) Toto Wolff (Fotó: XPB)

Főnöke szerint azonban ez csak még erősebbé teszi majd, hiszen most annyira felhúzta magát, hogy Kanadában mindenképpen nyerni akar. „Valtteri elveszítette a második helyet, és elbukott három pontot, mi pedig egy kettős győzelmet” – kezdte Wolff. „Csalódott, mert jó volt a tempója, és legalább a második helyet meg kellett volna szereznie. De ezt elvették tőle.”

„A 2019-es Valtteri azonban csak még erősebben jön majd ki ebből az egészből” – hangsúlyozta, utalva arra a fejlődésre és változásra, amin a finn 2018 vége óta átesett. „Az előző versenyeken elképesztően határozott volt, és azt is bebizonyította, hogy rugalmas.”

„Az időmérőn mutatott sebessége zavarba ejtő volt, és biztos vagyok benne, hogy most, Montrealban csak még erősebben tér majd vissza. Nagyon-nagyon erős lesz” – zárta gondolatát az osztrák szakember.    

Valtteri Bottas (Fotó: XPB) Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak