Musorujsag
Élő Eredmények

Hiányzik 30-40 kör – Sainz aggódik

Hiányzik 30-40 kör – Sainz aggódik

Motorsport
A McLaren spanyolja, Carlos Sainz attól tart, a csütörtöki műszaki hiba egész hétvégéjére rányomja majd bélyegét, annak következtében ugyanis ki kellett hagynia az első szabadedzést, a tapasztalatok pedig hiányozni fognak neki.

Sainz csak egy bemelegítő kört teljesíthetett az első edzésen, csapata ugyanis fölfedezett egy ERS-problémát, melynek elhárításán sokáig dolgozott (a pilóta ennek orvoslását követően hajtott pályára). Délután már teljes programot futott, és nem is ment rosszul a második edzésen, ahol 47 kör futott és kevesebb, mint egy tizeddel csúszott ki a top10-ből.

Ennek ellenére a spanyol tart attól, hogy a folytatás mégis döcögősebb lesz, hiszen csütörtök délelőtt csak elveszített 30-40 értékes monacói kört, ami pedig rányomhatja bélyegét a hétvége további, eredmény szempontjából egyre fontosabb részére.

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Mindent megtettem, hogy felzárkózzak, viszont legalább 30 kör még mindig hiányzik” – nyilatkozta az edzésnap után. „Ez már nem fog megváltozni a hétvége során. Viszont bízom abban, hogy a folytatásban egyre kényelmesebben érzem majd magam az autóban, és a korábbi években szerzett tapasztalatokra alapozva sikerül a felzárkózás” – magyarázta.

„Egyértelmű, hogy Monaco az utolsó helyszín, ahol az ember ki akarja hagyni a szabadedzést, hogy másfél óráig ülj a garázsban és nézd, ahogyan a többiek köröznek. A srácok remek munkát végeztek, hiszen kimehettem a pályára és legalább azt az egy bemelegítő kört teljesítettem. Viszont ez a hiányzó 30-40 kör még éreztetheti a hatását a hétvége során. De azért bízom benne, hogy majd összejön a felzárkózás” – hangsúlyozta.

A csapattárs, Lando Norris napja sem volt tökéletes, délután ugyanis csak 27 kör futott, miután padlólemeze megsérült az egyik rázókövön. A hosszabb etapokat tehát nem gyakorolhatta be ó, de ez nem zavarja, elmondása szerint ugyanis Monacóban úgyis minden az egy körös tempóról és az időmérőről szól.

„Hibáztam egy kicsit és az autó megrongálódott, szóval egyáltalán nem tudtam ráfeküdni a hosszabb etapokra. Csak az időmérős tempót tudtuk gyakorolni, a versenytempóról semmit sem tudok. De itt úgyis minden az időmérőről szól. Szóval, most minden arról szól, hogy a lehető legtöbbet hozd ki az időmérőből, hogy jó helyről indulhass és jó pozícióból kezd. Ez jobb, mintha rossz az időmérőd, de jó a versenytempód” – mondta.

Kép: M4Sport Kép: M4Sport
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak