Musorujsag
Élő Eredmények

Szafnauer: Jobban el fogják ismerni Strollt

Szafnauer: Jobban el fogják ismerni Strollt

F1i
A Racing Point csapatvezetője, Otmar Szafnauer dicsérettel illette a szezonnyitón pontot szerző Lance Strollt, és elintette, idővel jobban el fogják ismerni a fiatal pilótát, aki egyelőre sokan fizetős versenyzőnek tartanak.

Strollt Forma–1-es debütálása óta gyakran megtalálták a kritikák, hiszen már a Williamshez is többek között édesapja hathatós anyagi támogatásának köszönhetően került be, a Racing Point pedig azután igazolta le, hogy az apa átvette az alakulatot. Bár az elmúlt két évben voltak jobb eredményei, a többség a fenti okok miatt még mindig egyszerű fizetős versenyzőnek tartja.

A kanadai többször elmondta, ezekre teljesítményével próbál rácáfolni. Idei első versenyén tett is egy lépést ebbe az irányba, hiszen tisztességes versenyt futott, melyen pontszerzőként ért célba, annak ellenére, hogy csak a mezőny végéről indulhatott.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)

Főnöke, Otmar Szafnauer meg is dicsérte a szezonnyitón mutatott teljesítmény miatt, és elhintette, mivel van potenciál a fiatal pilótában, a kritikusoknak hamarosan felül kell vizsgálniuk korábbi ítéletüket. „Több elismerést kap majd” – kezdte. „Nem nyerheted meg azokat a juniorszériákat, melyekben ő eredményes volt, ha nem tudsz vezetni. Ő mindenhol nyert. Arra számítottunk, hogy jó lesz” – tette hozzá magabiztosan.

„Az időmérőn peches volt. Tartani tudta Sergio (Pérez) tempóját, de aztán feltartották. Valószínűleg ő is ott lett volna a Q3-ban. Amikor a futamon tiszta volt előtte a terep, nagyon jó köröket futott. Amikor (Danyiil) Kvjat és (Pierre) Gasly is megérkezett mögé, és nyomás alá helyezte, akkor sem hibázott, szóval ez egy jó futam volt tőle” – dicsérte pilótáját a tapasztalt szakember.

Egy „problémát” azért ő is látott Ausztráliában: mivel Stroll szinte azonnal felvette Pérez tempóját, biztosra veszi, lesznek futamok, amikor a két pilóta összetalálkozik a pályán, akkor pedig a csapat vezetőinek nehezebb dolguk lesz. „Érdekes lesz, mert mindketten merész versenyzők. Lesznek futamok, amikor majd egymás ellen kell harcolniuk. De végső soron erre van szükségünk: két jó versenyzőre. És mi rendelkezünk velük” – zárta gondolatát.

Otmar Szafnauer (Fotó: XPB) Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak