Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz Alonsóval is beszélt a McLaren-teszt után

Sainz Alonsóval is beszélt a McLaren-teszt után

F1i
Az abu-dzabi teszt után Fernando Alonsóval is beszélt a McLaren autójáról, és annak viselkedéséről az MCL33-ast először vezető Carlos Sainz, aki elhintette, hamarosan részletesebben átbeszéli tapasztalatait neves honfitársával.

Sainz a példakép, honfitárs és barát távozása után csatlakozott a McLarenhez, ahol bár hivatalosan csak 2019-ben áll majd munkába, mivel korábbi csapata, a Renault nem tiltakozott ez ellen, Abu-Dzabiban már megkezdhette az ismerkedést új kollégáival, és a 2018-as autót is kipróbálhatta a kétnapos gumiteszt második napján.

Tapasztalatairól aztán nemcsak a mérnökökkel és a szerelőkkel egyeztetett, hanem Alonsóval is, aki egészen biztosan eltudja látni néhány hasznos tanáccsal, hiszen túl azon, hogy 17 évet töltött a királykategóriában, az utóbbi években a McLarent is nagyon jól megismerte.

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Persze egyelőre nem folytak bele a mélyebb elemzésbe, de Sainz elhintette, sokat már arra sem kell várni, hiszen a téli szünet alatt talán hosszabban is ki fogják vesézni a gumiteszten szerzett tapasztalatokat. „Küldünk egymásnak néhány hangüzenetet a teszttel kapcsolatban; arról, milyen az autó egyensúlya, és hogyan lehet összevetni a Renault-val” – nyilatkozta a fiatal spanyol.

„Nem ültünk asztalhoz, és beszéltük át hosszasan, milyen irányt választott a csapat, mi történik majd a folytatásban, és merre tartunk, de küldtünk egymásnak üzeneteket az egyensúlyról, és arról, mi tetszett az autó viselkedésén, és mi nem. Egyelőre csak ennyit mondhatok. El tudom képzelni, hogy a hetekben találkozni fogunk. Valószínűleg otthon, Spanyolországban, és akkor részletesebben fogunk majd beszélni néhány hangüzenetnél” – magyarázta.

Ami a Renault-val való összevetést illeti, Sainz szerint a különbség nem annyira egyértelmű a két autó között, mint azt a bajnoki pontverseny mutatja (a franciák sokkal több pontot szereztek). „Nem volt annyira nyilvánvaló a dolog” – jelentette ki. „Az időmérő edzésen talán fél másodperc lehet a McLaren és a Renault között. Osszuk el ezt a fél másodpercet a 21 kanyarra, és akkor látni fogjuk, miről is beszélünk. Jóformán a semmiről beszélünk” – zárta gondolatát.  

Carlos Sainz (Fotó: McLaren) Carlos Sainz (Fotó: McLaren)
Borítókép: Carlos Sainz és Fernando Alonso (fotó: XPB)

További tartalmak