Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Leclerc lesz Vettel csapattársa!

Hivatalos: Leclerc lesz Vettel csapattársa!

Ferrari
Nem sokkal azt követően, hogy a Ferrari bejelentette, Kimi Räikkönen a szezon végén elhagyja az istállót, megérkezett az újabb közlemény, melyben megerősítették, Charles Leclerc lesz Sebastian Vettel csapattársa 2019-ben!

Kedd délelőtt pont került a hosszú hetek óta tartó találgatások végére: a Ferrari bejelentette, Räikkönen a szezon végén elhagyja őket, majd a Jégember közölte, 2019-től a Sauber versenyzője lesz. Ezt követően a vörösök újabb közleményére sem kellett sokat várni, melyben megerősítették, Charles Leclerc veszi át a 2007-es világbajnok helyét.

„A Scuderia Ferrari bejelenti, a következő szezonban Charles Leclerc versenyez majd a csapatban Sebastian Vettel mellett” – állt közleményükben, ami mindössze ezt az egy mondatot tartalmazta. Igaz, a lényeg benne foglaltatott ebben a szövegben is.

Charles Leclerc a 2017-es Ferrarit teszteli (Fotó: XPB) Charles Leclerc a 2017-es Ferrarit teszteli (Fotó: XPB)

Miután a vörösök közleménye élesedett, Leclerc közösségi oldalán tudatta követőivel, megkapta a várva-várt lehetőséget. „Az álmok valóra válnak” – írta bejegyzésében, melyhez a Ferrari logóját mellékelte. „A 2019-es világbajnoki szezonban már egy Ferrarit fogok vezetni! Örökre hálás lesznek a csapatnak ezért a lehetőségért. Továbbá Nicolas Todtnak, aki 2011 óta támogat engem, valamint a családomnak is” – tette hozzá a fiatal monacói.

„Egy olyan embernek is köszönettel tartozom, aki már nincs köztünk ezen a világon: édesapámnak! Valamint Jules Bianchinak is, azért, amit tőle tanulhattam. Sosem fogunk elfelejteni téged! Továbbá minden olyan embernek hálával tartozom, aki segített nekem, és hitt bennem. Keményebben fogok dolgozni, mint eddig bármikor, hogy ne okozzak csalódást nektek. Először azonban be kell fejeznem a szezont azzal a csodálatos csapattal, amelyik lehetőséget adott nekem a bizonyításra. Gyerünk, Sauber!” – zárta gondolatát a 20 éves pilóta.

A GP3-ban és a Forma–2-ben is első nekifutásra bajnoki címet szerző monacói tehetség az F1-ben is hamar letett névjegyét: a Saubernél szinte folyamatosan rutinos csapattársa, Marcus Ericsson előtt végez, az istálló 19 pontjából pedig 13 az ő nevéhez írandó. Feltehetően ezzel győzte meg a Ferrari vezetőit is, akik egyébként évek óta támogatják már, hiszen juniorprogramjuknak is tagja volt.  

Charles Leclerc és Kimi Räikkönen (fotó: XPB) Charles Leclerc és Kimi Räikkönen (fotó: XPB)
Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak