Musorujsag
Élő Eredmények

Végig vezetve verte Katart a magyar válogatott

Végig vezetve verte Katart a magyar válogatott

M4 Sport
A magyar férfi kézilabda-válogatott 32-26-ra legyőzte Katar csapatát a német-dán közös rendezésű világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, hétfőn Koppenhágában.

A két együttes harmadik egymás elleni meccsén a harmadik magyar siker született.

Ahogyan azt már megszokhattuk a világbajnokságon, ezúttal is jól kezdett a magyar csapat, a negyedik percben már 3-0-ra vezettek Baloghék, a katari edző, Valero Rivera azonnal időt kért. Igaz egy gólra is fel tudott zárkózni az ázsiai együttes, de egyenlíteni nem tudott, remek magyar gólok és támadások után ötgólos, 16-11-es vezetéssel pihenhettek a csapatok. Az első játékrész után azonban nem lehetett maradéktalanul boldog a csapat, mert Balogh Zsolt másfél perccel a dudaszó előtt bokasérülést szenvedett és a második harminc percben már nem léphetett pályára.

A második játékrész Hornyák gyors góljával kezdődött, mellyel a mérkőzésen először vezethetett 6 góllal is a magyar együttes. A katariak továbbra sem találták az ellenszert a magyar játékra, a második félidőben pihentethette kulcsjátékosait a Csoknyai-Matics edzőpáros.

A magyar válogatott végül 32-26-os győzelmet aratott a világbajnokság D csoportjának harmadik játéknapján. A mérkőzés játékosa Lékai Máté lett, aki öt gólt lőtt. A magyar kapusok közül Mikler Roland 26 lövésből ötöt, Székely Márton hétből kettőt védett.

A magyar válogatott a D csoportban pénteken 25-25-ös döntetlent játszott Argentínával, vasárnap 34-24-re legyőzte Angolát, szerdán Egyiptommal, csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három jut a középdöntőbe.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, D csoport:

Magyarország-Katar 32-26 (16-11)
Koppenhága, 1500 néző, v.: Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
lövések/gólok: 36/32, illetve 43/26
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 6/4
kiállítások: 16, illetve 10 perc

Magyarország: Mikler – Hornyák 3, Bodó 4, Bánhidi 3, Lékai 5, Balogh Zs. 3, Bóka 4, cserék: Ilyés, Nagy L. 3, Ancsin 2, Sipos, Székely, Jamali 2, Ligetvári 1, Császár 2, Juhász, szövetségi kapitányok: Csoknyai István, Vladan Matics

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1159228"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Képgaléria a Magyarország–Katar vb-meccsről (Fotó: MTI)
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/01/D__YT20190114004-1024x722.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak