Musorujsag
Élő Eredmények

Két orosz arany a szinkronúszó világkupán

Két orosz arany a szinkronúszó világkupán

MTI
A sportágat két évtizede uraló oroszok képviselői domináltak a délelőtti programban a budapesti szinkronúszó világkupa második napján, szombaton: fantasztikus gyakorlatokkal, 94 fölötti pontszámokkal nyerték a csapat és az egyéni rövidprogramot.

A hazai szövetség beszámolója szerint a csapatok rövidprogramjában elsőként az ukránok kápráztatták el a nézőket a Duna Arénában. Ám később az oroszok megmutatták, miért világelsők a sportágban: a kötelező elemekre épülő programot mindenkinél egy kicsit jobban, kidolgozottabban adták elő ezúttal is, 2,6 ponttal megelőzve az ukránokat.

A csapat egyik legrutinosabb tagja, az olimpiai és nyolcszoros világbajnok Marija Surocskina így értékelte a gyakorlatukat: „A felkészülés közepén járunk, ehhez képest szerintem jól ment. De most eléggé az érzelmek dolgoznak bennünk, mert ilyenkor még harci üzemmódban vagyunk, hiszen holnap is van egy nagyon fontos szám. Azt sem tudnám megmondani, milyen hibákat csináltunk, mert egy dolog, hogy mi milyen érzésekkel jövünk ki a vízből, de a lényeg délután jön, amikor videón visszanézzük a gyakorlatot, és az edzőink részletesen értékelik a látottakat.”

Ebben a számban a magyar válogatott nem, viszont két hazai klubcsapat is indult, a Medúzát látták jobbnak a pontozók, így ők lettek a hatodikak, míg a BVSC a hetedik helyen zárt.

A Medúza csapata A Medúza csapata

Az egyéni rövidprogramban az volt a nagy kérdés, hogy az oroszok szupertehetsége, a 17 esztendős Varvara Szubbotyina meg tudja-e előzni a rutinos ukrán Jelizaveta Jaknót, aki a nyitónapon párosban és szabad kombinációban is aranyérmes volt, és az ifjú vetélytárs „vízbe szállásáig” vezette a viadalt, mégpedig az egyetlen 90 feletti pontszámmal. Az élete első felnőtt nemzetközi viadalán induló Szubbotyina egyértelműen győzött a bíróknál: több mint 94 pontot kapott.

A versenyszámban három magyar is indult, a tavalyi világbajnokságon a Városligetben is szólózó Kiss Szofi volt a legjobb, ő a nyolcadik helyen zárt, míg Rényi Luca 12., Fodor Adél 13. lett.

Eredmények, szinkronúszó világkupa, Budapest Open, 2. nap, délelőtt:
Csapat, rövidprogram:
1. Oroszország 94,6289 pont
2. Ukrajna 92,0168
3. Olaszország 88,3951

 Egyéni, rövidprogram:
1. Varvara Szubbotyina (orosz) 94,1510 pont
2. Jelizaveta Jakno (ukrán) 91,0814
3. Linda Cerruti (olasz) 88,5434

További tartalmak