Musorujsag
Élő Eredmények
 

Klopp senkinek nem ajánlja, hogy fogadjon a Barcelona–Liverpoolra

M4 Sport
Jürgen Klopp szerint megjósolhatatlan csapata, a Liverpool és a Barcelona párharcának végkimenetele a Bajnokok Ligája elődöntőjében, ezért senkinek nem ajánlja, hogy fogadjon a végeredményre. Ernesto Valverde azt emelte ki, hogy az angol csapat nagyon gólerős támadókkal rendelkezik, és még egy néhány perces megingást is képes könyörtelenül kihasználni.

A spanyol bajnoki címét már bebiztosító Barcelona 21 órától fogadja a Premier League-ben a Manchester City mögött egy pont hátránnyal második Liverpoolt a BL-elődöntő odavágóján. A meccset az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

„A Liverpool még küzd a bajnoki címért, és bár mi már megnyertük a saját ligánkat, a BL teljesen más szint – nyilatkozta Ernesto Valverde, a katalánok trénere. – Ellenfelünk különleges támadókkal bíró, elképesztő nyomásgyakorlásra képes együttes, de mi hazai pályán csakis a győzelemre törekedhetünk, lehetőleg kapott gól nélkül. De bárhogy is alakuljon, semmiképpen sem lesz elég, ha csak a párharc egyik mérkőzésén teljesítünk jól. A Liverpool gyakran könyörtelenül kihasználja aktuális ellenfele tíz-tizenöt perces megingásait is, erre mindenképpen oda kell majd figyelnünk.”

„Aki nem képes folyamatosan a legmagasabb szinten teljesíteni, az hamar elveszíti ellenfelei megbecsülését – fogalmazott Jürgen Klopp. – Egy Barcelona elleni találkozó a világ valamennyi menedzsere számára az egyik legnehezebb kihívást jelenti, melynek során senki sem mehet biztosra. Szóval senkinek sem javasolnám, hogy bármelyik Las Vegas-i kaszinóban fogadjon a párharc végkimenetelére.”

A két ötszörös győztes párharcában az európai klubfutball talán két legjobb formában lévő együttese találkozik egymással: a gránátvörös-kékek 22, az angolok pedig 19 tétmérkőzés óta veretlenek.

Mindkét gárda tele van gólerős játékosokkal. Közülük is kiemelkedik az ötszörös aranylabdás, barcelonai Lionel Messi, aki tíz találattal vezeti a sorozat góllövőlistáját – pályafutása során hatodszor zárhat az élen –, a bajnokságban 34 gólnál jár, 2019-ben pedig 25 meccsen 25-ször talált az ellenfelek kapujába. A túloldalon Sadio Mané legutóbbi 12 mérkőzésén 11 gólt szerzett, a Premier League-ben a 21 találattal listavezető Mohamed Szalahtól csak eggyel marad el.

A 21 órakor kezdődő mérkőzést a holland Björn Kuipers vezeti.

További tartalmak