Musorujsag
Élő Eredmények
 

Lőw Zsolt: Két gólt mi rúgattunk velük, egyet meg a játékvezető

Lőw Zsolt: Két gólt mi rúgattunk velük, egyet meg a játékvezető

M4 Sport (fotó: epa)
Lőw Zsolt nem bújt ki a megkeresés elől, mert azt gondolja, sportemberként a vereség esetén is ki kell állnia. Az M4 Sportnak elárulta, nem igazán tud napirendre térni a PSG veresége és BL-kiesése kapcsán.

Két nappal Bajnokok Ligája-búcsú után is nagyon komoly és szomorú érzések kavarognak Tomas Tuchel magyar segítőjében. „Még mindig kicsit érthetetlen számomra, hogy mi történt” – sóhajtott Lőw.

„Valahogy úgy érzem, nem is a Manchester United volt az ellenfél, hanem talán valamilyen erősebb akarat vagy nevezzük ezt bárminek, sorsnak vagy nem tudom minek. Egyszerűen ezen a napon minden ellenünk volt, és minden balul sült el, ami balul sülhetett el.”

Pedig a visszavágóig minden a terv szerint alakult.

„Minden a Bajnokok Ligájára volt kihegyezve, azt gondolom folyamatos volt a fejlődésünk. – folytatta – Rendkívül jól játszottunk a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. Mérkőzésről mérkőzésre jobb teljesítményt nyújtottunk. Úgy éreztük mindannyian, hogy idén megvan annak a lehetősége, hogy tovább jussunk, mint az elmúlt években. De ez a vereség mindannyiunkat meglepett. És nemcsak az, hogy ezzel kiestünk, hanem hogy milyen módon. Két gólt rúgattunk az ellenféllel, egyet meg rúgatott velük a bíró.

Ez nem edzőkérés volt, vagy taktikai kérdés. Vagy egy rosszul felállított csapat. Nem egy rossz formában játszó csapat veszített. Ennek a sporthoz és a sportszakmához nem sok köze volt, mert ha lett volna, akkor… Minden statisztika, minden a futballban uralkodó törvény alapján nekünk kellett volna ezt a mérkőzést megnyerni. Sajnos van ilyen nap, el kell fogadnunk, hogy vannak olyan történések az életben, amit nem tudunk sem megmagyarázni, sem pedig befolyásolni. Ez egy ilyen nap volt.”

Ami után sokakban felmerült, marad-e a nyáron kinevezett edzői stáb a PSG élén.

„A klub is látja és látta az elmúlt időben elvégzett munkánkat. Látta a csapatnak a fejlődését. Sok visszajelzést kapott a klub dolgozóitól és a csapat játékosaitól, és úgy értékelik, hogy a lerakott alapkövek annyira erősek, hogy bizakodással tekinthetnek a jövő elé és azt ugyanúgy velünk képzelik el.”  

A pozitív megközelítés ellenére azért Lőw is tudja, nem ennyire nyilvánvaló a helyzet. „A következő napok, hetek tárgyalásai folyamán fog kiderülni, hogy sikerül-e közös nevezőre jutni a jövővel kapcsolatban. Nekünk is látnunk kell, mik a klub elképzelései és a szándékai. Ha ezek az elképzelések találkoznak, akkor nincsen akadálya, hogy hosszabb távon is itt maradjunk Párizsban” – zárta gondolatait.

További tartalmak