Musorujsag
Élő Eredmények
 

Diego Godin, a fontos gólok mestere

m4sport.hu
Az uruguayi védő a világ egyik legjobbja a maga posztján, ráadásul az ellenfelek kapujára is komoly veszélyt jelent.
Diego Godin, a Juventus elleni győzelmet ünnepli. EPA/Rodrigo Jimenez

Az Atlético Madrid szerdán 2-0-ra verte a Juventust a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén. A spanyol együttes két gólját a két középső védő, Godin és Gimenez szerezte. Mindketten uruguayiak és a BL történetében először fordult elő, hogy egy meccsen két uruguayi játékos is gólt szerezzen. Teljesítményéről mindent elmond, hogy a héten őt választotta az európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a hét emberének, hiszen gólja mellett szinte levette a pályáról a Juve argentin támadóját Dybalát.

Godinnak ez a negyedik gólja volt a legrangosabb európai kupasorozatban, de ez volt az első, melyet lábbal szerzett. Egyébként is a gólerős védők közé tartozik, hiszen amióta az Atléticóban játszik, 30 gólt szerzett, ebből 20-at a bajnokságban, kettőt az Európa Ligában, négyet pedig a Spanyol Kupában.

Amúgy is a fontos gólok mestere, hiszen első gólja a madridiak színeiben 2012 januárjában 1-0-s győzelmet jelentett az Osasuna otthonában, de legalább ilyen fontos volt az a találat, mellyel a Barcelona ellen egyenlített 2014 májusában az utolsó fordulóban. Barca-győzelem esetén ugyanis bukták volna a bajnokságot, Godin gólja viszont azt jelentette, megtörték a hosszú évek óta tartó Barcelona-Real Madrid hegemóniát.

2014-ben volt még két fontos gólja, de ezek közül csak az egyiknek tudott igazán örülni. A BL-döntőben az ő találatával vezettek sokáig a Real ellen, de a 93. percben egyenlíteni tudott a városi rivális, a hosszabbításban pedig meg is nyerte a meccset.

Az öt évvel ezelőtti világbajnokságon pedig ő döntötte el az uruguayi-olasz csoportmeccset, és ennek a győzelemnek köszönhetően sikerült továbbjutniuk a „halálcsoportból”, kiejtve az olaszokat és Angliát.

További tartalmak