Musorujsag
Élő Eredmények
 

Gareth Bale: A Real Ronaldo nélkül is Real

MTI
Gareth Bale szerdán góllal járult hozzá a labdarúgó Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid győztes csoportkörös bemutatkozásához, a walesi szélső szerint klubja esetében nem számít, hogy éppen ki távozik.
Madrid, 2018. szeptember 20. Gareth Bale, a Real Madrid játékosa ünnepel, miután megszerezte csapata második gólját az AS Roma ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának első fordulójában játszott mérkőzésen a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2018. szeptember 19-én. A spanyol csapat 3-0-ra győzött hazai pályán. (MTI/AP/Manu Fernández) Gareth Bale, a Real Madrid játékosa ünnepel, miután megszerezte csapata második gólját az AS Roma ellen (Fotó: MTI/AP/Manu Fernández)

A BL legutóbbi három kiírásában nyertes madridiaknál Zinédine Zidane edző és az első számú gólfelelős, Cristiano Ronaldo nyári távozásával új időszámítás kezdődött, így mindenki arra kíváncsi, a francia tréner, de még inkább a portugál támadó nélkül mire képes az együttes.

„A Real Madrid mindig Real Madrid marad, nem számít, hogy ki hagyja el” – utalt az AS Roma 3-0-s legyőzését követően a távozókra Bale, akire egyértelműen vezérszerep vár csapatában. A támadó az egyetlen játékos volt a Realban szerdán, aki négy hónappal ezelőtt a kijevi fináléban – amelyen csereként lőtt két gólt a Liverpoolnak a 3-1-re megnyert összecsapáson – nem volt pályán a kezdő sípszónál.

A walesi szélső az AS Roma ellen a madridiak második gólját szerezte – előtte Isco, utána Mariano Díaz volt eredményes -, csapata legutóbbi tíz mérkőzésen tíz találatot ért el. A szerdai összecsapással kapcsolatban lényegre törően fogalmazott: „próbáltunk győzni, próbáltunk gólokat szerezni”.

Lopeteguinek jól sikerült bemutatkozása a BL-ben a Real kispadján (Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez)

Julen Lopetegui, a Real Madrid vezetőedzője szerint együttese minden szempontból nagyszerű mérkőzést játszott. „Számtalan helyzetet dolgoztunk ki, és megérdemelten győztünk” – mondta a szakvezető, miközben római kollégája, az előző BL-kiírásban az olasz klubbal elődöntős Eusebio Di Francesco önkritikát gyakorolt. „Javulnunk kell. Több minőségre és nagyobb egyéni vállalkozó kedvre van szükségünk” – nyilatkozta Di Francesco.

További tartalmak