Musorujsag
Élő Eredmények

Kerekes Gréta bronzérmet szerzett 110 gáton az Európa Játékokon

Kerekes Gréta bronzérmet szerzett 110 gáton az Európa Játékokon

MTI
Kerekes Gréta bronzérmet nyert női 100 méteres gátfutásban, a magyar válogatott pedig csoportjában a második helyen zárt vasárnap a minszki Európa Játékok rendhagyó csapatversenyének első napján.

A sportok királynője a fehérorosz fővárosban nem a klasszikus formájában mutatja meg magát, hanem egy új és rendhagyó csapatverseny keretei között. A kiírás szerint a Dinamikus Új Atlétika (DNA) elnevezésű rendszer szerint zajlik a viadal, melyben csapatok versenyeznek, négy női (100 m, 100 m gát, távol, gerely) és három férfi egyéni számban (100 m, 110 m gát, magas), illetve két vegyes váltóban (4×400 m, üldözéses mix vegyes váltó).

Az EJ kiírása szerint azonban nem csupán a csapatverseny végén osztanak érmeket, hanem minden számban, méghozzá az első napon elért eredmények alapján. Akkor viszont minden csapat csak egyszer, a saját csoportjában szerepel, így az adott számban elért eredmények más időpontban, más körülmények között születnek.

Kerekes Gréta, a debreceniek fedettpályás világbajnoki ötödikje 13.30-kor futotta a maga 100 gátját, amit 13.16 másodperces idővel meg is nyert német, görög, szlovák, ciprusi és svájci riválisa előtt. Aztán egészen este 22 óráig kellett várnia, hogy a negyedik csoport is befejezze versenyét, s kiderüljön, hányadik helyen zár. Végül a harmadik csoportban, 19 órakor rajtolt fehérorosz Elvira Herman lett az EJ-aranyérmes 12.89 másodperccel, az ukrán Hanna Ploticina pedig az ezüstérmes, miután 21.30-kor – a negyedik csoportban – lehajrázta a végül bronzérmes Kerekest.

A magyar válogatottban a gerelyhajító Bogdán Annabella is jól szerepelt, 54,70 méteres idei legjobbjával a második legjobb volt, ahogy az üldözéses váltó is, Nguyen Anasztázia pedig 6,17 méterrel a harmadik helyen zárt a csoport hat távolugrója között.

Borítókép: Kerekes Gréta (b) a 110 méteres gátfutás selejtezőjében a II. Európa Játékokon a minszki Dinamo Stadionban 2019. június 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek