Musorujsag
Élő Eredmények

PSG: nyilvánosságra kerültek Neymar kiváltságai

Le Parisien
Neymart királyként fogadták Párizsban és azóta is királyként bánnak vele, amit a brazil sztár a pályán igyekszik meghálálni – eddig úgy tűnik, sikerrel. De a kivételes figyelem még okozhat feszültségeket az öltözőben.

A Le Parisien értesülései szerint Neymar egy állam az államban, a világ legdrágább játékosára olyan szabályok vonatkoznak, amelyek másra nem.

Neymar egy külön intézmény a PSG-n belül (fotó: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO)

Például, Neymar utazhat olyan bőrönddel/táskával, amelyet a saját szponzorától kapott, de a csapat többi tagja kizárólag az egységes, klubtól kapott használati tárgyakkal jelenhet meg.

Emellett: külön két fizioterapeuta foglalkozik vele, míg a keret többi játékosára egy szakember jut. Edzésen nem szabad keményen odalépni a brazilnak, nehogy sérülést szenvedjen, a mérkőzéseken pedig fel van mentve a védekező feladatok alól. Már a következő szezonra is van egy regula: a 2018/2019-es idénytől állítólag kizárólag ő végezheti el a büntetőket, jelenleg meg kell osztania ezt a szerepkört Edinson Cavanival.

Neymar – csapattársával, Dani Alvessel együtt – bekerült a FIFA 2017-es Év csapatába (fotó: EPA/ANDY RAIN)

Egyébként, nem lennénk meglepődve, ha ezek a szabályok a PSG korábbi szupersztárjára, Zalatan Ibrahimovicra is vonatkoztak volna.

További tartalmak