Musorujsag
Élő Eredmények

Amerikai Nagydíj – rajtrács (frissítve)

Amerikai Nagydíj – rajtrács (frissítve)

Boxutca
Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!

Pályafutása 72. pole pozícióját szerezte Lewis Hamilton szombaton Austinban, és ezzel Michael Schumacher egy újabb rekordját adta át a múltnak: 117. alkalommal rajtol az első sorból, miközben a hétszeres világbajnok 116-nál állt meg. A brit versenyző idén 11. alkalommal nyert időmérőt, 2015 és 2016 után ez a harmadik szezonja, amelyben ilyen magasságokba jut. Az Egyesült Államokban ez már a harmadik, Austinban viszont csak a második edzéselsősége volt. A nyári szünet óta csupán egy kvalifikációt vesztett el: Szingapúrban csak 5. volt.

Sebastian Vettel sorozatban másodszor szerezte meg a második rajtkockát a brit mellett, idén már 12. alkalommal áll az első sorban, ám ebből csak három volt pole pozíció. Valtteri Bottas eközben véget vetett négy futam óta tartó rossz sorozatának, és Belgium óta most először van ott a top 3-ban.

Olaszország óta minden alkalommal volt a legjobb négy között legalább egy Red Bull. Daniel Ricciardo egymás után másodszor győzte le Max Verstappent, aki viszont motorcseréje miatt idei legrosszabb rajthelyezését könyvelheti el. Idén harmadszor fordul elő vele, hogy a legjobb 10-en kívülről kell indulnia.

Esteban Ocon szép sorozatot építget. Ez már a harmadik hétvége, hogy a legjobb 6 közül, a 3. sorból várja a rajtot, az utóbbi öt alkalomból csupán Szingapúrban szorult ennél rosszabb pozícióba. De Renault-ra váltó Carlos Sainz is büszke lehet teljesítményére. Elsőre a Q3-ba jutott új autójával, 7. helyénél pedig idén csak egyszer, Monacóban indult előkelőbb pozícióból. Magyarország óta egyébként nem állt a 10.-nél jobb rajtkockában. Egyben az is neki köszönhető, hogy Nico Hülkenberg 2017-ben először vereséget szenvedett időmérőn. Ez persze kétes értékű győzelem: a német a Q2-ben már nem is futott kört a rá váró hátrasorolás miatt. Ő egyébként Magyarország után másodszor indul a csapattársánál gyengébb pozícióból, akkor szintén hátrasorolták.

A mezőnyben összesen 6 versenyzőt büntettek, négyet motorcsere, kettőt időmérős feltartás miatt. Ennek következtében mindössze az első 5-ös rajtolhat abból a pozícióból, amelyet szombaton megszerzett.

Az Amerikai Nagydíjat az M4 Sport és az m4sport.hu 20 óra 30 perckor kezdődő műsorában élőben közvetíti. Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!

Amerikai Nagydíj – rajtrács:

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak