Musorujsag
Élő Eredmények

Edzőváltást is eredményezhet Fehérváron az EBEL-bukdácsolás

Edzőváltást is eredményezhet Fehérváron az EBEL-bukdácsolás

m4sport.hu/M4 Sport
Utolsó helyen áll az EBEL-ben a Fehérvár AV19, Benoit Laporte csapata 12 forduló alatt csupán négy meccset tudott megnyerni. A klub általános igazgatója, Szélig Viktor szerint ennek ellenére nincs pánik az együttesnél, bár azt nem tagadta, előbb-utóbb elfogy a türelem, s ha muszáj, a csapat érdekében megteszik a szükséges lépéseket.

Hiányzik az egyenletes jó teljesítmény, valamint az edzői stáb kéréseit sem látják viszont a jégen a klub vezetői, tudhattuk meg Szélig Viktortól, a Fehérvár AV19 általános igazgatójától, aki az M4 Sportreggeli című műsorában részletezte is a azokat a problémákat, amelyek miatt különösen gyengén szerepel az együttes a jelenlegi EBEL-kiírásban.

Az igazgató szerint aggodalomra adhat okot, hogy meccsenként átlagosan csak két gólt szerez az együttes. Persze így sem kizárt meccset nyerni, de ahhoz szinte tökéletes védekezésre lenne szükség olyan csapatok ellen, amelyek viszont nagyon erősek. Így nincs más hátra, mint előre.

„Muszáj lesz, hogy ennél a meccsenkénti két gólnál többet lőjünk, amihez a helyzeteink megvannak. Ha a speciális egységeink egy kicsit jobban működnének, az sokat jelentene, mert ez fontos a mai modern jégkorngban. Öt-öt ellen már viszonylag kevesebb a gól, ezért a speciális szituációk a döntőek. Ezekben viszont emberelőnyben és emberhátrányban is sajnos utolsó előttiek vagyunk.”

Mivel a csapat edzője, Benoit Laporte mondta meg, kiket kellene leigazolni, hiányposztokra is az ő kéréseire érkeztek játékosok, a csapat több mint a fele kicserélődött, az összes légiós új, így adódott a kérdés, a gyenge szereplés is az ő felelőssége-e?

„Nagyon nehéz ebben a ligában vitézkedni és előkelő helyen végezni, de mi a rájátszást tűztük ki célul. Még nincs veszve semmi, mert az, hogy most 12-ek vagyunk, az egy dolog. Az lesz a fontos, hogy az alapszakasz végén hol állunk. De a felelősség az övé is. Pánik nincsen, de ahol most vagyunk, az elég sok kérdést felvet, hogy hogyan és kivel tovább. ha muszáj lesz, meg fogjuk tenni a szükséges változtatásokat.”

A teljes beszélgetést a lejátszóra kattintva tekintheti meg.

További tartalmak