Musorujsag
Élő Eredmények

Tálas Zsuzsanna könnyes szemmel értékelte a második Eb-vereséget

M4 Sport
A magyar női röplabda-válogatott szombaton második mérkőzését is elvesztette az azerbajdzsáni Európa-bajnokság A csoportjában, a lengyelek 3–1-re múlták felül mieinket. A pénteki, azeriek elleni vereséghez képest sokkal jobb teljesítményt nyújtott Alberto Salomoni együttese, szettet is nyert, de végül egy szoros meccsen nem tudta legyőzni jobb erőkből álló ellenfelét. A csata sokat kivett a lányokból, akik a kapitánnyal együtt értékeltek a lefújást követően.

Tálas Zsuzsanna bokája a negyedik szett végén kifordult, az M4 Sport kamerája előtt a könnyeivel küszködve pillantott vissza sérülése körülményeire és a Lengyelország elleni összecsapás fordulópontjaira – tekintse meg a lejátszóra kattintva.

„Lett volna ma esélyünk, jól ment a játék, érződött rajtunk a fáradtság, de a lengyeleken is, megfogtuk őket, sajnálom, hogy így alakult, kár érte” – mondta a válogatott vezéregyénisége.

Alberto Salomoni az eredmény ellenére elégedetten nyilatkozott„Gratulálok a csapatomnak, jól reagáltunk az első meccsen elkövetett hibáinkra, sajnálom a negyedik játszmát, fejben vesztettük el. Gratulálok az ellenfélnek is. A kérdés az volt, hogy képesek leszünk-e hinni magunkban és látható volt, hogy igen, ez elégedetté tesz, a vereség tényét persze sajnálom. Németország ellen ugyanilyen agresszíven kell játszanunk, nincs mit veszítenünk.”

A magyar válogatottnak csak abban az esetben marad esélye a továbbjutásra, ha vasárnap legyőzi Németországot – a mérkőzést 18.30-tól az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Vasárnap újabb komoly megmérettetés vár Alberto Salomoni csapatára (fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Szombati eredmények:
B csoport (Tbiliszi):
Olaszország-Fehéroroszország 3-1 (25, 18, -18, 21)
Horvátország-Grúzia 3-1 (12, 13, -23, 23)

D csoport (Gandzsa):
Szerbia-Hollandia 3-0 (27, 17, 23)
Csehország-Belgium 3-1 (-19, 23, 26, 19)

A csoport (Baku):
Lengyelország-Magyarország 3-1 (22, -19, 17, 18)

C csoport (Baku):
Bulgária-Ukrajna 3-2 (23, -21, -23, 11, 4)
Oroszország-Törökország 3-1 (23, -20, 23, 20))

A csoportokból az első helyezett közvetlenül a nyolc közé kerül, míg a második és harmadik a negyeddöntőbe jutásért léphet pályára.

További tartalmak