Musorujsag
Élő Eredmények

Laver Kupa: Federer és Nadal növelte Európa előnyét

Laver Kupa: Federer és Nadal növelte Európa előnyét

MTI
Roger Federer és Rafael Nadal egyesben növelte Európa előnyét a világválogatott tenisz csapatával szemben a prágai meghívásos Laver Kupán szombaton.

A svájci sztár két szettben győzte le Sam Querreyt, míg a spanyol játékos döntő rövidítésben bizonyult jobbnak a szintén amerikai Jack Socknál. A négy teniszező a szombati nap zárásaként párosban is megmérkőzött egymással: Federer és Nadal kettőse újabb sikert könyvelt el.

A világválogatott a folytatásban Nick Kyrgios győzelmével szépített, az ausztrál játékos a cseh Tomas Berdych ellen nyert.

A golfozók Ryder Kupájának mintájára szervezett Laver Kupán a hatfős együtteseket két legendás játékos vezeti: az európai gárdát a svéd Björn Borg, a másikat pedig az amerikai John McEnroe. A torna az ausztrálok 11-szeres Grand Slam-bajnokáról, Rod Laverről kapta a nevét.

Az európai csapatban a világelső Rafael Nadal és a ranglistán őt követő Roger Federer mellett – a sérült Novak Djokovic, Andy Murray és Stan Wawrinka távollétében – a horvát Marin Cilic, az osztrák Dominic Thiem, a német Alexander Zverev és Tomas Berdych kapott helyet. A világválogatottat az ausztrál Nick Kyrgios és az amerikai Jack Sock mellett a szintén amerikai John Isner, Sam Querrey és Frances Tiafoe, valamint a kanadai Denis Shapovalov alkotja.

A torna mindhárom játéknapján három egyes és egy páros meccsre kerül sor. A mérkőzések két nyert szettre mennek, 1-1 után döntő rövidítés következik. Egyetlen játékos sem szerepel kettőnél több egyes találkozón, a hat csapattagból pedig négynek kötelező párost játszania. Az első napon egy, a másodikon kettő, míg a harmadikon három pontot ér a győzelem. Az a válogatott nyer, amelyik előbb eléri a 13 pontot. Ha 12 meccs után döntetlen az állás, rendeznek egy végső páros mérkőzést.

Az állás:
Európa – Egyesült Államok 9-3

Federer (svájci) – Querrey (amerikai) 6:4, 6:2
Nadal (spanyol) – Sock (amerikai) 6:3, 3:6, 11-9 – döntő rövidítés
Berdych (cseh) – Kyrgios (ausztrál) 6:4, 6:7 (4-7), 6-10 – döntő rövidítés
Federer-Nadal – Querrey-Sock 6:4, 1:6, 10-5 – döntő rövidítés

További tartalmak