Musorujsag
Élő Eredmények

A szövetségi kapitány szerint all-in megyünk a németek ellen

A szövetségi kapitány szerint all-in megyünk a németek ellen

MTI
Alberto Salomoni szövetségi kapitány szerint minden dicséretet megérdemel a magyar női röplabda-válogatott, amely szombaton 3-1-re kapott ki az Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában a lengyel csapattól.

A magyarok vasárnap a németekkel játszanak, s csakis győzelemmel marad esélyük a továbbjutásra. Két éve Antwerpenben a németek elleni összecsapás jelentette a végállomást a magyarok számára, idén májusban két felkészülési mérkőzésen találkoztak egymással a felek, Münsterben 3-1 lett a hazaiak javára, majd Oldenburgban 3-0, igaz, ott játszottak egy negyedik játszmát is, ami magyar sikerrel zárult.

Holnap „all-in” megyünk. Meg kell maradnia ennek a tűznek és az erőnek, a maihoz hasonló mérkőzésre számítok” – mondta Salomoni, aki évekig dolgozott Németországban, volt a válogatottnál is.

A csapatkapitány, Bokorné Liliom Rita kisebb sérüléssel játszotta végig a találkozót, s várhatóan a németek ellen is így kell pályára lépnie. „Nyerni akartunk ma, de a végjáték valahogy mindig kicsúszik a kezünkből. Egyszerűen amikor vezetünk, megnyugszunk és leülünk, pedig ugyanúgy kellene kaparnunk a végén is. Valamit már be kellene fejezni, mert azt gondolom, ez benne van a csapatban” – mondta.

Tálas Zsuzsanna a negyedik szett hajrájában sérült meg, az ő szereplése kérdéses a sorsdöntő összecsapáson: „Egy blokknál rosszul érkeztem és kifordult a bokám. Ha a kezemre jött a labda, nem volt gond, de nem igazán tudok irányt váltani  mondta a magyarok feladója.  Ez már sokkal jobb volt, mint a tegnapi, a lengyelek játéka talán jobban is fekszik nekünk, ráadásul nem is voltak olyan jók, igaz, szerintem nem ránk készültek, nekik ez egy kötelező győzelem volt.”

Hozzátette, talán el lehetett volna csípni a lengyeleket, de újra nagy előnyt engedtek ki a kezükből. „Ebben kell fejlődnünk a jövőben. Láthatjuk, hogy a topcsapatok ebben igazán jók, minimalizálják a kihagyásaikat, így szinte végig képesek magas szinten játszani.”

Tálas Zsuzsa megjegyezte, bízik benne, hogy pályára léphet a németek ellen: „Olyan játékkal szeretnénk zárni ezt az Európa-bajnokságot, amely méltó hozzánk és a magyar röplabdázáshoz is.”

Eredmények:
A csoport:

Lengyelország-Magyarország 3-1 (22, -19, 17, 18)

pénteken játszották:
Lengyelország-Németország 3-2 (-23, 15, -18, 23, 5)
Azerbajdzsán-Magyarország 3-0 (23, 14, 16)

A csoport további programja:
vasárnap:
Azerbajdzsán-Lengyelország 16.00
Németország-Magyarország 18.30

hétfő:
Azerbajdzsán-Németország 16.00

A csoport állása: 1. Lengyelország 5 pont/3 mérkőzés, 2. Azerbajdzsán 3/1, 3. Németország 1/1, 4. Magyarország 0/2

További tartalmak