Musorujsag
Élő Eredmények
 

Lőw Zsolt: „Ellenük 1–1-et játszani itthon nem egy kudarc”

Lőw Zsolt, az RB Leipzig másodedzője bizakodóan nyilatkozott az M4 Sportnak csapata első Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését követően.

A BL 2017/2018-as szezon csoportkörének nyitányán az RB Leipzig 1–1-es döntetlent játszott az előző kiírás elődöntősével, az AS Monacóval.

Lőw Zsolt úgy érzi, pontatlanok voltak, sok labdát veszített a csapat, egy ilyen kvalitású együttes legyőzéséhez jobb teljesítményre lesz szükségük: „Talán kicsit betudható annak, hogy az első Bajnokok Ligája-mérkőzésünk volt, kicsit izgultunk, kapkodó volt a játékunk, nem voltunk olyan pontosak és veszélyesek, mint szoktunk.”

A Leipzig másodedzője szerint megbocsátható a játékosoknak, hogy izgultak, hiszen 20-21 esztendős „gyerekekről” van szó, amiatt viszont bosszankodik, hogy megszerezték a vezetést, és nagyon hamar érkezett rá a válasz, ami elkerülhető lett volna.

„Azt gondolom, nem kell nekünk elkeserednünk azért, mert egy Monacóval, akik tavaly elődöntősök voltak, – nyilván elveszítették egy-egy játékosukat – de ellenük 1–1-et játszani itthon, az nem egy kudarc” – mondta Lőw, aki szerint minél gyorsabban tanulniuk kell ebből a mérkőzésből.

A Leipzig az elkövetkezendő 21 nap alatt hét tétmérkőzést játszik, a Bajnokok Ligája következő fordulójában pedig a Portót hazai pályán legyőző Besiktashoz látogat.