Musorujsag
Élő Eredmények

Fodor Rajmund szerint egyszeri és megismételhetetlen a masters vb-sikerük

MTI
Fodor Rajmund szerint „csoda” volt, hogy masters vizes világbajnokságon diadalmaskodó, olimpiai bajnokokból álló magyar férfi vízilabdacsapat éppen Budapesten tudott újra összeállni.

A 40 év felettiek kategóriájában friss világbajnok játékos az M1 aktuális csatornán hétfőn arról beszélt, bár már jó néhány éve a többségük az uszodán kívül keresi az útját, óriási élmény volt számukra a budapesti esemény.

„Nagyszerű érzés volt ilyen közönség előtt, teltházas hazai uszodában játszani” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok Fodor. Hozzátette, ő már a tavalyi, rijekai masters Európa-bajnokságon is játszott, hogy felmérje, milyen erősségű a mezőny ebben a korosztályban.

„Február környékén realizálódott, hogy összeáll a Millennium nevű csapat. Az volt a célunk, hogy jól érezzük magunkat ezen az öt mérkőzésen” – emlékezett vissza Fodor Rajmund.

Azzal kapcsolatban, hogy a két év múlva, a dél-koreai Kvangdzsuban sorra kerülő vb-n várható-e címvédés, a játékos kitérő választ adott.

„Szép lenne két év múlva címet védeni, de most, hogy még friss az élmény, azt mondom, ez egyszeri és megismételhetetlen volt. Most még a korosztály legfiatalabbjai közé tartozunk, de két év múlva már lesznek nálunk ifjabbak, ebben a korban pedig már egy évet is nagyon megérez az ember” – mondta Fodor, aki szerint még tovább növeli a csapat értékét, hogy a korábbi érmek mellé kerül a masters világbajnokság aranya.

Az egykori sikerkapitány Kemény Dénes által irányított, Millennium néven szereplő gárda a vasárnap esti döntőben orosz riválist vert 16-3-ra a margitszigeti Hajós uszodában, így mind az öt meccsét megnyerve lett világbajnok.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kásás Tamás: Kicsit olyan volt, mintha visszaléptünk volna 15 évet
A Budapesten zajló masters világbajnokság férfivízilabda küzdelmei véget értek. A Kemény Dénes által irányított aranygeneráció vb-döntőt játszott, igaz erről csak a tét és a hangulat tanúskodott, ugyanis Kásás Tamásék könnyedén győzték le az orosz Szentpétervárt.
Sportok
Így diadalmaskodtak a montreali hősök a masters vb-n
A Budapesten zajló masters világbajnokságon véget értek a vízilabdázók küzdelmei. A női Milleniumként is felfogható Budakalász csapata Kásás Tamásékhoz hasonlóan sikeresen szerepelt és begyűjtötte az aranyérmet.
Sportok
Örömvízilabdával aranyérmes a Millennium
Esélyt sem adott ellenfelének a Kemény Dénes által irányított, háromszoros, kétszeres és egyszeres olimpiai bajnokokat felsorakoztató Millennium, amely látványos és gólerős vízilabdát bemutatva 16–3-ra legyőzte az orosz Szentpétervárt a margitszigeti masters vízilabda-világbajnokság döntőjében.
Sportok
Az aranyos Millennium diadala képekben
A háromszoros, kétszeres és egyszeres olimpiai bajnokok alkotta magyar férfi vízilabdacsapat zseniális pólót bemutatva szerezte meg az első helyet a budapesti masters vizes világbajnokságon a 40 év felettiek kategóriájában.
Sportok