Fina 2017
×

Kozma: Aktív pihenés jön, mert nem szeretnék 10 kilót visszaszedni

m4sport.hu
Kozma Dominik a 4x100m gyors váltóval bronzérmes lett a budapesti vizes világbajnokságon, ami meghozta neki a népszerűséget. Jókedvű nyilatkozataival és vicces beszólásaival a szurkolók egyik kedvencévé vált. A 26 esztendős úszó az m4sport.hu stábjának összegezte az elmúlt napokat, beszélt a tokiói olimpiáról, és egyik nagy ellenségéről, a súlyfeleslegről.
 

A váltóval szerzett bronzérem nem csak a nézőket, magát Kozmát is meglepte: „Tudtuk, hogy jó formában érkeztünk a döntőre, de hogy folyamatosan gyorsulunk és akármennyit úszunk, nem halunk meg, azt nem gondoltuk volna. Ez nagyon jó jel a jövőre nézve.”

Az úszó úgy érzi, remek formában van, ezért sem szeretne leállni, addig ütné a vasat, amíg meleg: „Nagyon elégedett vagyok magammal, de azért még van hova fejlődni. Főleg úgy, hogy most érzem, hogy megy. Most nem fogunk megállni. Megpróbálunk az elkövetkezendő négy évben mindent megtenni, hogy az olimpián a lehető legjobbak legyünk.

A vb jelentette sorozatterhelés véget ért, péntekig pedig pihen egy keveset, hogy utána újult erővel csobbanhasson vízbe. A világkupát követően viszont nagyobb szusszanás jön, ám ott sem szeretné teljesen elhagyni magát: „Berlin után 2-3 hét aktív pihenés jön, de leállni nem szeretnék, mert ha visszaszedek még egy tízest, akkor az már többször nem jön le.”