Musorujsag
Élő Eredmények

Főállású szakember érkezhet a magyar hokiválogatott élére

m4sport.hu/M4 Sport
A divízió I/A jégkorong világbajnokság után nem hosszabbította meg a szövetség Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerződését. Az M4 Sportreggeliben a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) sportigazgatója, Egri Gergely beszélt a változásokról.

A magyar jégkorong-válogatott az ötödik helyen végzett az áprilisi divízió I/A világbajnokságon, amelyen a házigazda Ukrajnát sikerült legyőznie a magyar válogatottnak, Ausztriától, Dél-Koreától, Lengyelországtól és Kazahsztántól azonban vereséget szenvedett.

Egri Gergely elárulta, nagyon nehéz döntés volt a szövetség részéről, hogy nem hosszabbították meg Rich Chernomaz szerződését. A sportigazgató szerint új impulzusokra van szükség, a szakmai vezetés pedig arra a döntésre jutott: tekintettel a korábbi kapitány németországi klubcsapatánál való komoly kötelezettségeire, nem tud százszázalékosan a magyar válogatottra koncentrálni, ezért egy főállású szakembert szeretnének a magyar jégkorong-válogatott élére kinevezni.

Rich Chernomazhoz hasonló kvalitású vezetőt szeretne a szövetség, aki főállásban látja el feladatait, azonban az új kapitány kilétéről még nem lehet pontosabbat tudni. Egri Gergely elárulta: „A magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának lenni óriási presztízs és megtiszteltetés, és amióta ez a hír napvilágot látott egyre többen jelentkeznek, akik szeretnének részt venni ebben a munkában”.

Az új szövetségi kapitány kilétéről az elnökség fog dönteni a szakmai vezetés javaslatára.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Visszavonul a magyar sztárjátékvezető
Befejezi a profi játékvezetést hazánk legjobb jégkorongbírója. Gebei Péter 41 évesen a Kontinentális Jégkorong Ligából (KHL) vonul vissza. Az m4sport.hu-nak elárulta, hogy miért.
Jégkorong
"Ti vagytok a legnagyobbak"
Hiába a vártnál gyengébb világbajnoki szereplés, a magyar jégkorong-válogatott szurkolói mind az öt kijevi mérkőzésen űzték-hajtották a csapatot. Az utolsó, kazahok elleni összecsapás után a játékosok a csarnok mellett felállított színpadon köszönték meg a szurkolást.
Jégkorong
Hári János: "Apróságok hiányoztak"
Az utolsó mérkőzésén 3-1-re veszített Kazahsztán ellen és ezzel ötödik helyen zárt a magyar jégkorong válogatott a kijevi divizió I/A csoportos világbajnokságon. A válogatott jövőre ismét ebben a csoportban szerepel majd és játszhat a feljutásért, az ellenfelek és az A csoportba feljutó csapatok ma estére derülnek ki.
Jégkorong