Musorujsag
Élő Eredmények

Storck nem hív be játékost a kupaindulóktól

MTI
Bernd Storck szövetségi kapitány az európai kupaindulást kivívó magyar klubok vezetőedzőivel egyeztetve állítja majd össze a labdarúgó-válogatott keretét az Oroszország elleni barátságos és az Andorra elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésre.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának vasárnapi beszámolója szerint a nemzeti csapat júniusi mérkőzéseire a német szakember nem hívja be a négy klubból azokat a játékosokat, akikre trénereik igényt tartanak.

„Ha lehetővé tennénk, hogy a csapatok teljes keretükkel kezdhessék el az edzéseket, az hasznos lenne a nemzetközi porondra való profi felkészülés szempontjából. Találkoztam és egyeztettem azon NB I-es klubok vezetőivel is, akiknek csapatai jelenleg európai kupaindulást érő helyen állnak a tabellán és tájékoztattam őket, hogy a június eleji FIFA-játéknapokra nem fogom behívni a válogatottba azon játékosaikat, akiknek szerintük pihenésre van szükségük a hosszú szezon végén” – mondta Storck, aki erről Csányi Sándor MLSZ-elnökkel is egyeztetett.

Storck kiemelte, a 2016-os kontinensviadalra, majd a vb-selejtezőkre való felkészülés során a klubok óriási segítséget nyújtottak azzal, hogy plusz napokra is elengedték játékosaikat a nemzeti csapatba, s most ezt szeretné viszonozni.

„Mindannyian azt szeretnénk, hogy klubjaink minél tovább meneteljenek az európai kupákban. Mindannyian azért dolgozunk, hogy a magyar labdarúgás közelebb kerüljön a nemzetközi élvonalhoz, viszont csak úgy járhatunk sikerrel, ha segítjük egymás munkáját” – jelentette ki Storck, aki egyúttal elárulta, szakmai kérdésekről is egyeztetett a vezetőedzőkkel, így például részletesen bemutatta nekik azokat a módszereket, eljárásokat, melyeket a válogatottnál használnak a fizikai állapot felmérésére.

Bernd Storck a közeljövőben a többi OTP Bank Liga-csapat vezetőedzőjével is szeretne találkozni, hogy velük is megvitassa a még hatékonyabb együttműködés lehetőségeit.

A magyar válogatott június 5-én a Groupama Arénában fogadja az orosz csapatot, majd négy nappal később Andorrában lép pályára.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Korpási Bálint Európa-bajnok
Korpási Bálint aranyérmes lett a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában, míg Lőrincz Tamás bronzérmet szerzett a kötöttfogásúak 75 kilogrammos kategóriájában az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon.
Birkózás
Szó szerint kivetkőzött magából az argentin edző
Letépte magáról az inget és felrúgott egy mikrofont Nelson Vivas, az Estudiantes edzője, miután a játékvezetők szidása miatt elküldték a kispadtól a Boca Juniors elleni argentin élvonalbeli bajnokin.
Külföldi futball