Musorujsag
Élő Eredmények

A sírból jött vissza az Ajax, megszenvedett az MU és a Lyon

m4sport.hu
Kialakult a legjobb négy mezőnye az Európa Ligában. A párharcok közül csak a Celta Vigónak sikerült 90 perc alatt dűlőre vinnie a dolgot, az Ajax, a Manchester United túlóra árán érte el az elődöntőt, míg az Olympique Lyon tizenegyesekkel jutott tovább.

Négy visszavágó mérkőzést rendeztek csütörtökön az Európa Liga negyeddöntőjében. Rendes játékidőben mindössze egyetlen találkozó dőlt el: a Celta Vigo 1–1-es idegenbeli döntetlenjével összesítésben 4–3-mal búcsúztatta a Genket, és jutott be elsőként az elődöntőbe.

A Manchester United az Old Traffordon hamar vezetést szerzett Mkhitaryannak köszönhetően, de még az első félidőben érkezett a válasz az Anderlechttől Hanni révén. A második játékrészben több gól már nem esett, így jöhetett a hosszabbítás, amelynek 17. percében Rashford eldöntötte a továbbjutás sorát, az MU nyerte a párharcot. Ibrahimovic megsérült, a 93. percben cserélték le, de saját lábán bicegett az öltözőbe.

Schalke – Ajax meccs első félidejében úgy tűnt, a hollandok összesítésben meg tudják majd őrizni kétgólos előnyüket a folytatásban is, azonban a hazaik gyors egymásutánban – az 53. és az 56. percben – is gólt szereztek előbb Goretzka, majd Burgstaller révén, így ebben a párharcban is ráadásra kényszerültek a felek. A plusz harminc percnek már egy fővel kevesebben voltak kénytelenek nekivágni Peter Bosz tanítványai, a 80. percben ugyanis Veltmant kiállították. Az emberelőnyt a 101. perben sikerült a németeknek gólra váltaniuk, de ezen az estén ez kevésnek bizonyult: az Ajax a sírból visszahozva a meccset, emberhátrányban lőtt két gólt, és érte el, hogy tovább küzdhessen a végső győzelemért.

 Az Ajax játékosai örülnek a Shalke elleni győzelemnek az EL-negyedöntőt követően (Fotó:EPA/FRIEDEMANN VOGEL)
Az Ajax játékosai örülnek a Schalke 04 elleni győzelemnek az EL-negyedöntőt követően (Fotó:EPA/FRIEDEMANN VOGEL)

A Besiktas – Olympique Lyon összecsapáson Talisca kétszer is eredményes volt, míg a lyoniak közül a válogatott Lacazette talált be, következhetett tehát a ráadás itt is. Sőt, mivel döntés a túlórázás alatt sem született, nem maradt más, mint a tizenegyesek, amelyekben végül a franciák kerekedtek felül 7–6-ra.

Mindkét európai kupasorozatban pénteken sorsolnak Nyonban, 12 órától a Bajnokok Ligájában, majd egy órával később az Európa Ligában alakulnak ki az elődöntők párosításai.

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók:

Besiktas (török)-Olympique Lyon (francia) 2-1 (1-1, 2-1, 2-1) – 11-esekkel: 6-7
gól: Talisca (27., 58.), illetve Lacazette (34.)
Továbbjutott: a Lyon 3-3-as összesítéssel, 11-esekkel.
Schalke 04 (német)-Ajax Amsterdam (holland) 3-2 (0-0, 2-0, 3-0) – hosszabbítás után
g.: Goretzka (53.), Burgstaller (56.), Caligiuri (101.), illetve Viergever (111.), Younes (120.)
kiállítva: Veltman (80., Ajax.)
Tj.: az Ajax, 4-3-as összesítéssel.
Genk (belga)-Celta Vigo (spanyol) 1-1 (0-0)
g.: Trossard (67.), illetve Sisto (63.)
Tj.: a Celta Vigo, 4-3-as összesítéssel.
Manchester United (angol)-RSC Anderlecht (belga) 2-1 (1-1, 1-1, 1-1) – hosszabbítás után
g.: Mhitarjan (10.), Rashford (107.), illetve Hanni (32.)
Tj.: a Manchester United, 3-2-es összesítéssel.

További tartalmak