Musorujsag
Élő Eredmények

A DVTK-ban folytatja az egyik legmagasabban jegyzett magyar játékos

m4sport.hu/dvtk.eu
A DVTK Jegesmedvék jégkorong csapata leigazolta az egyik legmagasabban jegyzett magyar jégkorongozót, Vas Jánost, akit szerda délelőtt sajtótájékoztató keretében mutatott be a klub elnöke, Egri István.

„Nagyon örülök annak, hogy hozzánk hozta a sors és ereje teljében a Diósgyőrt fogja erősíteni. Ha valaki egy éve megkérdezi, nem gondoltam volna ezt – mondta a szerdai sajtótájékoztatón Egri István klubelnök. – A három MOL Liga-győzelem után a következő idénynek is ugyanolyan elánnal indulunk neki. Szeretnénk, ha az a nagyon erős magyar mag, amely eddig is hátán vitte a csapatot, továbbra is megmaradna, és még tovább erősödne”.

A sportvezető – a klub honlapjának beszámolója szerint – kifejtette, számára külön öröm, hogy Vas igazi vezérként szerepelhet majd a következő két évben ebben a magyar magban, mert hatéves kora óta ismeri és sok utánpótlás világbajnokságon is együtt dolgozhattak.

„Nagyon egyszerű volt megegyeznünk a következő két évről. Követem a magyar bajnokságot és látom, hogy a DVTK évről évre fejlődik. Ez nekem is egy új kihívás. Szeretnék segíteni abban, hogy a csapat továbblépjen a Kontinentális Kupában, hogy újra megnyerje a MOL Ligát, és szeretném segíteni a fiatalokat is” – jelentette ki a 33 éves válogatott hokis, aki szerint már nagyon kicsi a különbség az EBEL és a MOL Liga között. Úgy véli, utóbbi legjobb együttesei már felveszik a versenyt az EBEL-ben szereplő gárdákkal.

Vas János Dunaújvárosban kezdett jégkorongozni, majd 18 éves kora előtt Svédországba költözött, 2002-ben az NHL-ben szereplő Dallas Stars megszerezte a játékjogát a draft második körében a második választással. Egészen 2005-ig Svédországban folytatta pályafutását, majd a Dallas Észak-Amerikába rendelte, és farmcsapatában, az AHL-ben szereplő Iowa Starsban játszatta három éven keresztül. Később európai elitbajnokságokban jégkorongozott Svédországban, Csehországban, Franciaországban és az EBEL-ben, tavaly a Fehérvár AV19-et erősítette. Tagja volt a 2008-ban, Szapporóban világelitbe feljutott magyar válogatottnak, majd egy évvel később az A csoportos világbajnokságra 70 év után visszatérő csapatnak is, illetve egy éve az akkor szintén az elitben szereplő gárdának.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Reisz Áron: Főként a döntési sebességben jár előttünk a világelit
A kijevi divízió I/A-s világbajnokságra készül a magyar jégkorong-válogatott, amely a Szilassy Zoltán által irányított U25-ös csapattal együtt edzett. Az utánpótlás szövetségi kapitány büszkén mesélte, hogy öt U25-ös játékos bizonyította, helye van a felnőtt válogatottban. Egyikük a 22 éves Reisz Áron, akinek lehetősége volt a világelit ellen jégre lépnie. A Fehérvár AV19 centere szerint a legjobb csapatok leginkább a döntések gyorsaságában járnak a magyar válogatott előtt.
Jégkorong
A világelit a cél – legalább liftezőkké válnának a hokisok
Félrevezető lenne gyengébb ellenfelekkel készülni a divízió I/A világbajnokságra - így vélekedett Majoross Gergely a finnek elleni 6–1-es vereséget követően. A meccskeretből ezúttal kimaradt Magosi Bálint azt mondta, a válogatott a feljutás kiharcolásáért utazik majd Kijevbe.
Jégkorong
Megvan a DAB új edzője
A következő szezontól David Musial lesz a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatának edzője.
Jégkorong