Musorujsag
Élő Eredmények

Webber: Az új autók elősegítették Vettel újjászületését

Auto Bild
A Ferrari formája és a 2017-es szabályok is felrázták Sebastian Vettelt volt csapattársa szerint. Mark Webber a bajnoki cím esélyeseként tekint a németre.
Sebastian Vettel és Mark Webber (Fotó: XPB) Sebastian Vettel és Mark Webber (Fotó: XPB)

2009 és 2013 között sok kemény csatát megvívtak egymással ahhoz, hogy kapcsolatukat akkoriban ne nevezhessük ideálisnak, ám Mark Webber visszavonulása óta többször is jelét adta, mennyire tiszteli Sebastian Vettelt. Ausztráliai győzelme kapcsán most az Auto Bildnek nyilatkozott róla elismerően.

„Sebastian győzelme nem a szerencsén múlt” – jelentette ki. Hozzátette, miközben a két Mercedes csak küszködött az ultralágy gumikon, a négyszeres világbajnok mindkét keveréken, a teljes futam alatt megingathatatlan és gyors volt. „A gumikezelés Sebastian specialitása. Bahreinben még jobb lesz a Ferrari, mert ott nagy meleg van, és a hátsó abroncsokat is jobban terhelik” – vélekedett.

Webber szerint az SF70H versenyképessége, de az új szabályok is meghatározó szerepet játszottak Vettel újra feljavult formájában. „Sebastian világbajnok lehet idén. Tavaly nem volt elég motivált, mert nem volt esélye a győzelemre. Emiatt is olyan fontos számára ez a mostani siker. Emellett az új autók is elősegítették Sebastian újjászületését. A versenyző újra nagy különbséget jelenthet, mert az autókat sokkal nehezebb elvinni a határig. És az ő egyik specialitása, hogy képes folyamatosan a határ közelében játszani az autójával.”

Hogy lesz-e esélye az ötödik bajnoki címe megszerzésére, Webber szerint elsősorban azon fog múlni, a Ferrari a fejlesztés terén is képes lesz-e felnőni ellenfelei szintjére. „A Ferrarinak most nem szabad kiengednie, egész évben keményen kell dolgoznia. A Mercedes fejlesztési tempóját nehéz lesz felülmúlni” – figyelmeztetett.

További tartalmak