Musorujsag
Élő Eredmények

Két pont és némi csalódottság maradt Veszprémben

MTI
A címvédő Telekom Veszprém két góllal legyőzte a MOL-Pick Szegedet a férfi kézilabda NB I szombati rangadóján.

A bajnokságban az alapszakaszt két meccsből álló döntő követi, vagyis – a papírforma szerint – a találkozó tétje a presztízsen kívül az volt, hogy ki játszhatja majd hazai pályán a második mérkőzést. A két csapat őszi bajnokiját 26-23-ra a Szeged nyerte odahaza, ám Veszprémben legutóbb 14 éve, 2003 februárjában győzött rendes játékidőben.

A mérkőzést megelőzően három díjat adtak át: Schuch Timuzsin az év védekező játékosa, Mikler Roland az év kapusa, míg Nagy László az év játékosa lett, mindhárman a Veszprémet erősítik.

A házigazda kezdte aktívabban a találkozót, 3-1-re, majd 7-3-ra is elhúzott a főleg támadásban kevésbé hatékony vendégektől. A 20. percre 10-5-ös előnyre tett szert a címvédő, amelyben többek között Lékai nyújtott remek teljesítményt. Bár a hazaiak már hattal is vezettek (12-6), a szünetre négygólosra faragta hátrányát az élvonalban eddig százszázalékos Szeged.

A folytatásban a Veszprém két alkalommal is látványosan veszélyeztetett – Nagy László az egyik kínai figurából eredményes volt, a másikból nem -, ám a kiváló formában védő Sierra és az eredményes Balogh Zsolt vezetésével két gólra zárkózott a Szeged (18-16). A játékrész derekán a veszprémi kapuban Alilovic váltotta Miklert, így 19-19-nél ő kapta az egyenlítő gólt az ekkor már hatodik találatát jegyző Baloghtól. Az utolsó percekben fej fej mellett haladtak a csapatok, a hajrára visszacserélt Mikler két nagy bravúrt is bemutatott. Másfél perccel a vége előtt – amikor öt-öt mezőnyjátékos volt a pályán kiállítások miatt – a Szeged az egyenlítésért támadhatott, ám Mikler hárított, Palmarsson pedig beállította a 24-22-es végeredményt.

Ez – amennyiben az együttesek a további pontokat begyűjtik a bajnokságban – azt jelenti, hogy a Tisza-partiak játszhatják majd otthon a finálé visszavágóját.

Az összecsapás után Javier Sabaté – tőle szokatlan módon – elég indulatosan nyilatkozott a játékvezetők ténykedéséről, a vendégek trénre, Juan Carlos Pastor szerint meglepődötten kezdték a találkozót, és csak a második félidőben tudták felvenni a versenyt a Veszprémmel. Mikler Roland kettős érzésekkel jött le a pályáról, míg a szegedi Balogh Zsolt úgy gondolja a félidei fejmosás kellett ahhoz, hogy a várható teljesítményt nyújtsák.

Eredmény:
Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 24-22 (13-9)

B.Braun Gyöngyös – Sport36-Komló 25-26 (14-14)
Orosházi FKSE-Linamar – Váci KSE 29-24 (14-10)
Csurgói KK-Ceglédi KKSE 25-20 (14-11)
Balmazújvárosi KK-CYEB Budakalász 22-28 (10-14)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nagy Laci kínai figurája vitte a prímet a kézis klasszikuson
<a href="https://www.m4sport.hu/2017/03/18/harom-pont-es-nemi-csalodottsag-maradt-veszpremben/" target="_blank">Rendkívül kiélezett meccset játszott</a> egymással szombaton a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged, a találkozó kétség kívül legnagyobb gólját pedig a magyar válogatott vezére, Nagy László szerezte, aki egy szemet gyönyörködtető kínai figura végén volt eredményes.
Kézilabda
Parádés védéseket mutattak be a kapusok a szuperrangadón
"Végy egy jó kapust" - tartja a mondás. Aki eddig nem fogadta meg ezt, az a Veszprém-Szeged rangadó után biztosan elgondolkodik rajta, hiszen mindkét csapat kapusa remek teljesítményt nyújtott a <a href="https://telesport.cms.mtv.hu/2017/03/18/harom-pont-es-nemi-csalodottsag-maradt-veszpremben/" title="Három pont, és némi csalódottság maradt Veszprémben">24-22-es veszprémi győzelemmel</a> véget érő rangadón. Nézze meg videós összeállításunkat a gólokról.
Kézilabda