Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Bayern München porrá zúzta az Ágyúsokat

A Bayern München szerdán hazai pályán lehengerlő játékot nyújtva 5-1-re legyőzte az Arsenalt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Bár a Bayern München a mostani idényben nincs túl impozáns formában, az Arsenal játékosai már a meccs előtt sejthették, piszkosul nehéz dolguk lesz a müncheni Allianz Arénában. Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés, a bajorok hamar átvették az irányítást és az első kapura lövés is a vörös mezesektől érkezett. A 8. percben a chilei Arturo Vidal tesztelte a kolumbiai David Ospinát, utóbbi azonban ekkor még nem jött zavarba. Három perccel később viszont már tehetetlen volt: nem meglepő módon Arjen Robben a jobb szélről húzott befelé és ballal szépen felkanyarította a labdát a hosszú felsőbe.

A gól után hosszú ideig momentuma sem nagyon volt az Arsenalnak, a labdabirtoklás tekintetében a 25. percben zavarba ejtő fölényben voltak a bőrnadrágosok, a Bayern ugyanis 72%-ban dédelgette a játékszert. Az angol csapat előtt a 27. minutumban adódott az első lehetőség, de a szabadrúgást - ha némi üggyel-bajjal is - hárította Manuel Neuer. A meccs összképét nézve az ember azt hihette volna, hogy ezután futószalagon jönnek majd a müncheni helyzetek, ám ehelyett, mint derült égből a villámcsapás, úgy érkezett az Arsenal büntetője: a 29. percben Robert Lewandowski a tizenhatoson belül megrúgta Laurent Koscielnyt. Az ítéletvégrehajtást Alexis Sánchez vállalta magára, Neuer azonban elsőre védte a chilei lövését, aki némi ügyetlenkedést követően végül csak bevette a hazaiak kapuját.
Bayern München - Arsenal BL-nyolcaddöntő


A meccs 35. percében a bírók kerültek a középpontba, mert David Alaba jobb oldali beadása Héctor Bellerín kézfején csattant, a büntető viszont elmaradt. Fellélegezhetett tehát az Arsenal, amely meg is rázta magát, s a 39. percben szépen szőtt akció végén Granit Xhaka kínálta meg a müncheni kaput, de a svájci tizenhat méterről leadott bombáját olyan puhán ölelte magához Neuer, mintha csecsemőt karolt volna.

Az első felvonás ráadásában - biztos, ami biztos - Mesut Özil még talpra ugrasztotta a két tábort, közeli próbálkozásának azonban Neuer útját állta. A félidei 1-1-es állás mindent összevetve az Arsenalra nézve festett hízelgően.

A második félidő elején Arséne Wenger sérülés miatt lecserélte csapatkapitányát, Koscielnyt, a változtatás pedig nem kis kalamajkát okozott a vendégek hátsó alakzatában. A Bayern München ugyanis gyors egymásutánban kétszer is megverte a londoniak védelmét:  az idény végén visszavonuló Philipp Lahm az 53. percben jobb oldalról pazar beadással ajándékozta meg Lewandowskit, aki Shkodran Mustafit túlugorva a kapuba bólintott (2-1), majd három perc múlva szépségdíjas összjátékot követően Thiago váltotta gólra Lewandowski sarkas passzát (3-1).

A meccs összefoglalóját az alábbi videóban nézheti meg:

A videó csak magyarországi IP-címről tekinthető meg!


A Bayern pedig akár a cápa, megérezte a vérszagot, és óriási nyomást gyakorolt az Ágyúsokra. A 61. percben nagy kavarodás alakult ki az Arsenal tizenhatosán belül, melynek végén a felsőlécen landolt a labda, a kipattanóra Robben érkezett, a góltól pedig csak hősies "kapusa", a kézzel hárító balhátvéd, Kieran Gibbs mentette meg az Arsenalt. A bíró és asszisztense ezt az esetet sem szúrta ki.

A vendégek kapusa, Ospina meg is irigyelte csapattársa bravúros "védését", és a 63. percben ő is bemutatott egy hatalmas bravúrt. Más kérdés, hogy a szögletből rögtön jött a negyedik müncheni találat: a mezőny egyik legjobbja, Thiago tizenkilenc méterről újra bevette az Arsenal kapuját.

A Bayern Vidal révén a 68. percben közel járt az ötödik gólhoz, de az Arsenal kapusa nagyot nyújtózva védte a chilei távoli löketét. Ami viszont késik, nem múlik, a 86. percben beálló Thomas Müller két perce volt a pályán, amikor egy, a londoniak védelmét teljesen szétziláló bajor akció végén a hálóba lőtt, kialakítva ezzel az 5-1-es végeredményt.

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Bayern München-Arsenal 5-1 (1-1)

Gólszerzők: Robben (11.), Lewandowski (53.), Thiago (56., 63.), ill. Sánchez (30.)