Musorujsag
Élő Eredmények

Csötönyi csak Erdeit fogadja el utódjául

MTI/m4sport.hu
Csötönyi Sándor csak akkor hajlandó lemondani a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöki tisztségéről, ha Erdei Zsolt váltja a poszton. A MÖSZ első embere hétfő este arra a nyilatkozatra reagált, amelyet Erdei Zsolt adott az m4sport.hu-nak.

Csötönyi 1996 óta vezeti a szövetséget, jelenlegi mandátuma 2020-ig szól. Az ő kizárólagos joga a MÖSZ rendkívüli tisztújító közgyűlésének összehívása. Legközelebb – áprilisban – csupán évi rendes közgyűlés lesz.

„Nem cáfolom a híreket, de kijelentem, hogy csak Erdei Zsolt javára vagyok hajlandó lemondani az elnöki posztról, mert benne megbízom, és becsületes, tisztességes embernek tartom” – nyilatkozta az MTI-nek hétfő este Csötönyi.

Hozzátette, egy-két részlet még megoldásra vár az ügyben. A váltás egyik módja az lehet, ha az áprilisi közgyűlésen visszalép Erdei javára, akit az elnökség megbízhat az elnöki feladatok ellátásával, ha nincs másik jelentkező. Ha lesz ellenjelölt, akkor válik szükségessé a rendkívüli tisztújító közgyűlés összehívása.

„Már egy ideje gondolkozom ezen. Mindig az volt a célom, hogy olyasvalaki vegye át a posztot, aki a sportágból érkezik, és fontosnak tartom, hogy főállású elnöke legyen a szövetségnek. Ha bárki mással kellene megküzdenem a tisztségért, vállalnám. Ami engem illet, később sem fogok hátat fordítani a boksznak” – fogalmazott Csötönyi.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Csötönyi Sándor: a klubok a szövetségre kennék a felelősséget
A debreceni 61. Bocskai István nemzetközi emlékverseny döntői előtt ültünk le beszélgetni Csötönyi Sándorral, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökével, aki bírálta az egyesületeket, a versenyzőket és az edzőket is. A fiatalok helytállásának viszont örült.
Ökölvívás
Erdei jöhet, Csötönyi maradhat
Úgy értesültünk, hogy Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség első embere felkérte Erdei "Madár" Zsoltot, hogy vállalja el a szervezet elnöki tisztségét. Az m4sport.hu megkereste Csötönyit és Erdeit, de mindketten azt mondták, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánják az információt.
Ökölvívás
Erdei Zsolt vállalná az elnökséget
A Madárfészek vezetője, Erdei Zsolt ifjabb Balzsay Károly szövetségi kapitánnyal együtt adott exkluzív interjút az m4sport.hu-nak. Az ökölvívóként profi és amatőr világbajnok sportember először beszélt arról, hogy akár elnökként is segítené szeretett sportágát.
Ökölvívás