Musorujsag
Élő Eredmények

Az OTP Bank Liga elé: Swietelsky Haladás

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdeztük a vezetőket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunkat a Swietelsky Haladással folytatjuk.

A szervezettség és a motiváció megvan a csapatnál – véli Mészöly Géza, a Swietelsky Haladás vezetőedzője, aki éppen hétfő reggel volt az M4 Sportreggeli című műsorának vendége. Nagy gond tényleg nincs a vasiaknál: hat pontra a kiesőzónától, a hetedik helyről várják a Vasas elleni szezonrajtot. „Egy Vasassal és egy Újpesttel kezdeni, majd menni Gyirmótra, nem tűnik egyszerűnek” – fejezte ki aggodalmát az első fordulókkal kapcsolatban Mészöly.

A vezetőedző szerint az eredményes szezont az jelentené, ha minél hamarabb összegyűjtené a csapat a bennmaradáshoz szükséges pontokat és megszilárdítaná helyét a középmezőnyben. Ehhez azonban rúgott gólokra is szükség lesz, márpedig a felkészülési meccsek alatt nem záporoztak a találatok. Három támadó már csatlakozott a kerethez – igaz, a hétgólos Gaál Bálint távozott -, de a nyolc téli edzőmeccs alatt mindössze háromszor rezgették meg a hálót a szombathelyiek, így adja magát a kérdés, várható-e további erősítés a február 15-ig tartó átigazolási időszakban.

„Igen, erre mindenképpen igény van. Van még az átigazolási időszakból, még elképzelhető, hogy valaki beesik, bár nagyon a végén járunk, úgyhogy kicsit már szkeptikus vagyok ” – válaszolt Mészöly, aki azonban abban is bízik, hogy a jelenlegi keretben is megtalálják a góllövőket. „Nem tudtuk Kurányit leigazolni, mert nem vagyunk olyan állapotban, a szponzorok nincsenek ott annyira mögöttünk, hogy ilyen lehetőségeink legyenek” – folytatta a vezetőedző, hozzátéve azt, hogy Radó András nem emiatt, hanem a Fradi és Thomas Doll döntése miatt nem tudott visszatérni nevelőegyesületéhez. Mervó Bence ugyan még továbbra is képben van, de konkrétum vele kapcsolatban sincs: „Nemet még nem mondtak, a menedzseri stáb dolgozik rajta, hogy hozzánk kerülhessen” – fogalmazott a szombathelyi vezetőedző.

Mészöly Géza kiemelte, nagyon fontos lenne, hogy a sérülés után lábadozó játékosok (Németh Márió, Rózsa Dániel, Jánvári Gábor) mihamarabb bevethetőek legyenek, valamint hogy az Austria Wien elleni edzőmeccsen megsérült Király Gábor visszatérjen a kapuba, de nem lehet kijelenteni, hogy rendelkezésre áll majd a rutinos kapus a Vasas ellen. Ennél talán nagyobb kérdőjel is van a szombati meccsel kapcsolatban: melyik stadionban rendezik a találkozót? „Újpest merült fel, mi is bízunk ebben, mert ott egy minőségi pálya és stadion fogadna minket”.

Érkezett: Mészáros Karol (kölcsönbe, szlovákiai, DVSC), Funsho Bamgboye (nigériai, Aspore Academy, Katar), Devecseri Szilárd (kölcsönből vissza, Mezőkövesd), Gajdos Zsolt (Puskás Akadémia FC), Jancsó András (kölcsönből vissza, Gyirmót FC Győr)

Távozott: Hegedűs János (Puskás Akadémia FC), Gaál Bálint (Vasas), Sjoerd Ars (holland, Fortuna Sittard, Hollandia), Angyal Zsolt (kölcsönbe, ZTE FC), Leandro Antonio Martínez (kölcsönbe, argentin-olasz, olaszországi – AS Lucchese Libertas – kölcsön után MTK Budapest)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Mészöly Géza: „Nem tudtuk leigazolni Kevin Kurányit”
A M4 Sportreggeli című műsorában a stúdióban köszönthettük Mészöly Gézát, az OTP Bank Ligában szereplő Swietelsky Haladás labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. A szakember elmondta, hogy nincs könnyű helyzetben csapata, mert a hiányzók névsora veretes, az újoncokat pedig még be kell építeni az együttesbe. Ezen felül befejező csatárt keres a klub, a télen távozó házi gólkirályt, Gaál Bálintot Mervó Bencével pótolná a Haladás. Mészöly Géza célja, hogy csapata a tavasszal megszilárdítsa helyét a bajnokság középmezőnyében.
Magyar futball
Az OTP Bank Liga elé: Paksi FC
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdeztük a vezetőket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunkat a Paksi FC-vel folytatjuk.
Magyar futball
Az OTP Bank Liga elé: Debreceni VSC
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdezzük az illetékeseket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunk harmadik részében a Debrecennel foglalkozunk.
Magyar futball
Az OTP Bank Liga elé: Diósgyőri VTK
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdezzük a vezetőedzőket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunkat a Diósgyőrrel folytatjuk.
Magyar futball
Az OTP Bank Liga elé: MTK Budapest
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdezzük a vezetőedzőket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunk második felvonásában az MTK Budapesttel foglalkozunk.
Magyar futball
Az OTP Bank Liga elé: Gyirmót FC Győr
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdezzük a vezetőedzőket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunk második felvonásában az MTK Budapesttel foglalkozunk.
Magyar futball