Musorujsag
Élő Eredmények

A versenykre érkező sportolókat nem érinti a Trump-rendelet

MTI
A nemzetközi versenyekre érkező sportolókkal kivételt tesznek a beutazást ideiglenesen korlátozó, múlt héten életbe léptetett, világszerte nagy port kavart rendelet végrehajtása során - közölte az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága a kormányra hivatkozva.

A Donald Trump által pénteken aláírt elnöki rendelet értelmében hét, muszlim többségű országból – Szíriából, Irakból, Iránból, Szudánból, Líbiából, Szomáliából és Jemenből – azonnali hatállyal 90 napra felfüggesztik a beutazást, Szíriából meghatározatlan ideig nem fogadnak menekülteket, 120 napra pedig felfüggesztik az amerikai menekültprogramot.

„Nagyon sok megkeresést kaptunk az elnöki rendelettel kapcsolatban. A kormány arról tájékoztatott bennünket, hogy szorosan együttműködik velünk a sportolók és a sportvezetők beutazásának biztosításáért” – mondta Larry Probst, az USOC elnöke és Scott Blackmun ügyvezető.

A következő időszakban a többi között íjász világkupaversenyt, kerékpáros és atlétikai nemzetközi viadalokat rendeznek az Egyesült Államokban.

További tartalmak