Musorujsag
Élő Eredmények

Mourinho harcba száll a csodatiniért

The Sun/m4sport.hu
José Mourinho, a Manchester United menedzsere szívesen látná a csapatában Dayot Upamecanót, de nem lesz könnyű megszereznie a Red Bull Salzburg tinédzserét, mivel az RB Leipzig is kinézte magának a játékost, márpedig az osztrák és a német klub szinte házon belül megköthetné az üzletet.

A Leipzignek és a Salzburgnak ugyanaz a tulajdonosa, így kézenfekvő lenne, hogy az U19-es francia válogatott középhátvéd a Bundesliga-elsőségért harcoló német együtteshez igazoljon, ám Upamecano szíve szerint egy harmadik klubban, az FC Barcelonában játszana. A csodatinit 8 millió euróra taksálják.

Dayot Upamecano (balra) – fotó: EPA/Sebastian Nogier

A Leipzig a Bundesliga legnépszerűtlenebb klubja a szurkolók szemében, mivel a temérdek befektetett pénznek köszönhetően lett a német élvonal egyik élcsapata. A közös tulajdonosnak, a Red Bullnak korábban a Salzburg volt az első számú együttese, most már azonban csak fiókcsapatként tekint az osztrák klubra. Az elmúlt három idényben kilenc labdarúgó került Salzburgból Lipcsébe, köztük a német klub és a magyar válogatott kezdőkapusa, Gulácsi Péter, valamint a sztárközéppályás, Naby Keita.

A Manchester United bizonyára nem sajnálná kifizetni a tetemes összeget Upamecanóért, a Red Bull-csoportnak viszont az a célja, hogy ne engedje el a legjobbjait.

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Íme a legfölényesebb focibajnokok listája
Az európai labdarúgó-bajnokságok közül a franciában nyert legnagyobb különbséggel egy csapat bajnokságot, de a skótok és a walesiek a trónra törnek. Cikkünkben sorra vettük a legfölényesebben bajnokságot nyerő európai csapatokat.
Külföldi futball