Musorujsag
Élő Eredmények

Izgul az első találkozás előtt az új pólókapitány

m4sport.hu/waterpolo.hu
Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott újdonsült kapitánya január 5-8. között tartja meg első edzéseit a már korábban kihirdetett húsz játékosból álló keretnek.

Sydney olimpiai bajnoka Szolnokon kezdi meg a munkát a meghívott játékosokkal, amiről a waterpolo.hu munkatársainak elárulta: „Pozitív értelemben izgulok, kíváncsi leszek, milyen lesz.”

A kerettagokat január 5-én a délutáni és esti órákban várja a Tisza-parti városba, igaz, az érdemi munka csak szombaton délelőtt kezdődik, de ennek okait is felfedte a kapitány:  „Szándékosan így terveztem, hogy lehetőség szerint ne az edzésre essenek be a játékosok. Szolnokot azért is választottam, mert amellett, hogy ideális körülmények között edzhetünk, valamelyest elszeparáltan készülünk. Ha lesz rá mód és lehetőség, a következő két-három alkalommal is a külvilágtól kicsit elzárva folytatnánk a munkát, fontosnak tartom ugyanis, hogy a játékosok két edzés között se találjanak elintézni valót, hanem maximálisan a feladatra tudjanak koncentrálni, ilyenkor feltehetőleg pihenni. Érzésem szerint Budapesten nagyobb lenne az érdeklődés, ami elterelhetné a figyelmet. Ha csak ennyi időt tudunk együtt tölteni, nagyon fontosnak tartom, hogy azt viszont töltsük maximálisan hasznosan.”

Märcz Tamás azt is elárulta, minden olyan pillanatot meg akar ragadni a találkozásra, mint a mostani, természetesen a klubokkal egyeztetve, mert azt szeretné, hogy mindenki magáénak érezze a válogatottat. A szövetségi kapitány beszélt az első összetartás elvárásairól is: „Az első alkalommal találkozunk, ebből adódóan elsősorban az ismerkedés jegyében telnek majd a napok. Egyrészt vannak a keretben olyan játékosok, akikkel személyes kapcsolatom nem volt az utóbbi időben, őket mint embereket is meg kell ismernem, másrészt vannak, akiket ismerek ugyan, de korábban nem is játszottam s nem is dolgoztam velük együtt. Mindez visszafelé is igaz lesz, azaz nekik is meg kell ismerniük, szokniuk engem, illetve természetesen az egész stábot. Emellett lesz három olyan edzés, amikor egymás között játszunk – ez a legalkalmasabb arra, hogy kicsit felmérjük az erőnket, hiszen a játékosoknak magas szinten kell játszaniuk, ott kell elsősorban bizonyítaniuk. Persze azért óvatos leszek, hiszen tudom, vannak, akik a hét elején kezdték el a munkát a klubjukban, és vannak, akik az ünnepek után az első alkalommal majd most ugranak a vízbe, feltétlen figyelek arra, hogy mindenki egészségesen, ne túlhajszolva zárja majd ezt a hosszú hétvégét. Erre is jó, hogy húsz játékos van a keretben, lesz elég cserelehetőség ezeken a meccseken. Általában a válogatott edzéseken a meghívottak plusz energiákat mozgósítanak, erre is kíváncsi leszek, hiszen tulajdonképpen élet-halél harcot vívnak a csapatba kerülésért. Éppen ezért impulzív, dinamikus öt edzésre számítok, és bízom benne, mindez nagyon jó hangulatban telik majd.”

Az újdonsült kapitány elmondta továbbá azt is, hogy bővítette a korábban kihirdetett stábját is, így a játékosoknak mentális tréningre is lehetőségük lesz:  „Amint korábban mondtam, lépcsőzetesen alakítom a stábot. Szolnokon ott lesz velünk Kenyeres András, aki szükség esetén mentális tréningeket tart majd, lesznek beszélgetések, illetve akinek lesz alkalma testközelből megfigyelnie a játékosokat.” 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Külföldön is méltatják a TAO-rendszert
Már több mint 5 éve működik sikeresen az Európában is egyedülálló TAO-rendszer. Gurda Tamás az MLSZ gazdasági igazgatója beszélt a 2011-ben létrehozott támogatási rendszerről, melynek célja az utánpótlás-támogatás és létesítményfejlesztés. elmondta azt is, hogy a magyar kormány szeretné meghosszabbítani változatlan formában a Európai Uniónál a TAO 2017-ig tartó engedélyét.
Egyéb
Ezúttal a vízilabdás lányok mutatták meg
A Most mutasd meg! sorozatunkban eddig az OTP Bank Liga csapatainak játékosai mérették meg magukat. Karácsonyra speciális feladatokkal először az Alba Fehérvár két kosarasa, Markovics Luka és Lóránt Péter, majd a MAC Budapest két jégkorongozója, Bálizs Bence és Schmál Kristóf szállt be a küzdelembe, most pedig Gangl Edina és Kisteleki Dóra vízilabdázók igyekeztek megoldani a furfangos feladatokat.
Vízilabda