Musorujsag
Élő Eredmények

Gulácsi éppen befért a Bundesliga legjobb tíz kapusa közé

Kicker.de
Az őszi idényben nyújtott teljesítmények alapján Gulácsi Pétert választotta a Bundesliga tizedik legjobb kapusának a Kicker.

A német szaklap listáján tizenegy hálóőr szerepel. A rangsort természetesen Manuel Neuer vezeti, akit – egyedüliként a mezőnyben – a „világklasszis” kategóriába sorolt a lap. A Kicker Timo Hornt (Köln) és Roman Bürkit (Dortmund) emelte még ki, a Wolfsburg pedig kétszer is szerepel a listán. Horn és Bürki mellett a szaklap a „nemzetközi klasszis” kategóriába sorolta még Rune Jarsteint (Hertha), Lukas Hradeckyt (Frankfurt), Bernd Lenót (Leverkusen), Ralf Fährmannt (Schalke) és Marwin Hitzet (Augsburg).

Az „egyéb” kategória Kleinheisler Lászlóék kapusával, Michael Esserrel kezdődik. A Kicker külön kiemelte, hogy nem lehet egyszerű a sokszor kaotikus darmstadti hátsó alakzat mögött védeni.

Lipcse, 2016. szeptember 30. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa, miután csapata 2-1-re győzött az Augsburg ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2016. szeptember 30-i mérkőzésén Lipcsében. (MTI/AP/Jens Meyer) Lipcse, 2016. szeptember 30.
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa, miután csapata 2-1-re győzött az Augsburg ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2016. szeptember 30-i mérkőzésén Lipcsében. (MTI/AP/Jens Meyer)

A lista tizedik helyén – még mindig az „egyéb” kategóriában – szerepel Gulácsi Péter. Róla azt írta a lap, hogy stabil támasza volt az idény meglepetéscsapatának számító Lipcsének. „Csak ritkán látványosan, cserébe viszont sziklaszilárdan vállalt nagy részt a Szászok szárnyalásából” – írja a magyar kapusról a Kicker, hozzátéve, hogy egyedül a Bayern München otthonában elszenvedett 3-0-s vereség alkalmával nyújtott gyenge teljesítményt. Ezen a meccsen ötös osztályzatot kapott, ami a 0-tól 6-ig terjedő skálán a második legrosszabb.

A Bundesliga őszi szezonjának legjobb kapusai a Kicker szerint:
1. Manuel Neuer (Bayern München) – világklasszis kategória
2. Rimo Horn (Köln) – nemzetközi klasszis
3. Roman Bürki (Dortmund) – nemzetközi klasszis
4. Rune Jarstein (Gertha) – nemzetközi klasszis
5. Lukas Hradecky (Frankfurt) – nemzetközi klasszis
6. Bernd Leno (Leverkusen) – nemzetközi klasszis
7. Ralf Fährmann (Schalke) – nemzetközi klasszis
8. Marwin Hitz (Augsburg) – nemzetközi klasszis
9. Michael Esser (Darmstadt) – egyéb
10. Gulácsi Péter (Leipzig) – egyéb
11. Oliver Baumann (Hoffenheim) – egyéb
12. Diego Benaglio (Wolfsburg) – látókör
13. Koen Casteels (Wolfsburg) – látókör
14. Alexander Schwolow (Freiburg) – látókör

További tartalmak