Musorujsag
Élő Eredmények

Dárdai kénytelen újra felforgatni a Herthát

Bild/m4sport.hu
Sérülések miatt újra fel kell forgatnia a Hertha BSC kezdőcsapatát Dárdai Pálnak.

A berliniek magyar edzője a Mönchengladbach elleni, péntek esti bajnokin nem számíthat Daridára, Langkampra, Plattenhardtra, Dudára és Stockerre. Mindez azt jelenti, hogy a Hertha a tizedik meccsen a tizedik variációban fog felállni.

„Soha nem panaszkodom a sérültekre, senki nem fog ezzel takarózni. Remek srácaink vannak a keretben, majd összebarkácsolunk valamit“idézi a Bild Dárdait.

Dárdai Pál - fotó: EPA/Paul Zinken Dárdai a mostani bajnokságban még nem tudta kétszer ugyanabban a felállásban pályára küldeni csapatát (fotó: EPA/Paul Zinken)

A lap ugyanakkor rávilágít, hogy a Hertha kerete nem annyira bőséges, hogy megbirkózzon az ilyen sérüléshullámmal, a Hoffenheim otthonában elszenvedett 1-0-s vereség is mutatja, hogy a berliniek nem sebezhetetlenek. „Tulajdonképpen mindig csak a pillanatnyi forma számít. A párharcok sikeressége és a futókészség a fontos számomra, ez pedig nem klappolt Hoffenheimban. De a Gladbach ellen igazi heves küzdelemre számíthatnak a nézők. Megvan a tervünk és keresztül is fogjuk azt vinni“ – tette hozzá a tréner.

Péntek este először lép pályára kezdőként a 19 éves Mittelstädt, aki Plattenhardtot fogja helyettesíteni a védelemben.

A Hertha BSC kilenc forduló után 17 ponttal az ötödik helyen áll a Bundesliga tabelláján. A berliniek péntek este 20:30-tól az utolsó előtti Mönchengladbachot fogadják az Olimpiai Stadionban.

További tartalmak