Hazaértek az Eb-hősök - Gera és Király még nem olyan öreg, Storck már a jövőre gondol

Szivárvány alatt gördült be a franciaországi Eb-ről hazatérő magyar labdarúgó-válogatott gépe a Liszt Ferenc repülőtérre hétfőn délután. A kontinenstornán a nyolcaddöntőig jutó együttesből előbb Király Gábor és Gera Zoltán nyilatkozott az újságíróknak, majd Bernd Storck szövetségi kapitány értékelt.

A nemzeti csapatot szállító repülőgépet vízsugárral fogadták Ferihegyen, számos újságíró volt kíváncsi a hazatérő küldöttségre.

A leszállást követően Bernd Storck szövetségi kapitány elmondta, nagyon elégedett a szerepléssel, ugyanakkor már a jövőre, a következő két évre gondol, és legfontosabb célnak azt nevezte meg, hogy a válogatott kijusson a 2018-as oroszországi világbajnokságra. Hozzátette: nem szabad, hogy az elvárások megnőjenek a csapat irányába, hiszen nemzetközi szinten továbbra is tapasztalatlan együttesről van szó, amely ugyanakkor a kontinensviadalon megmutatta, hogy az élcsapatokkal is képes felvenni a küzdelmet.

A német szakember reményét fejezte ki, hogy az európai kupákban szereplő magyar klubcsapatok közül - amelyek már ezen a héten megkezdik szereplésüket az Európa Liga selejtezőjében - valamelyik érdekelt lesz a főtáblás küzdelmekben, mert így a válogatott játékosok is egyre több komoly nemzetközi mérkőzésen szerezhetnének tapasztalatot.

A szövetségi kapitány mellett a válogatott két legidősebb tagja, a negyven esztendős Király Gábor és a harminchét éves Gera Zoltán állt a média rendelkezésére. Gera hangsúlyozta: csodálatos élmény volt az Európa-bajnokság, ugyanakkor reméli, ez sokkal inkább valaminek a kezdete volt a csapat számára. Mindkét játékost megkérdezték válogatottbeli szereplésük esetleges folytatásáról, ám ezzel egyelőre nem kívánnak foglalkozni: Gera egy huncut félmosollyal meg is jegyezte, hogy "olyan öregek még nem vagyunk."


Király és Gera, a két örökifjú. - Fotó: m4sport.hu Király és Gera, a két örökifjú. - Fotó: m4sport.hu



Mindketten hangsúlyozták, hogy a kiváló szereplés kulcsa a 7 hetes felkészülés volt, amely során végig jó hangulat uralkodott a csapaton belül. Gera hozzátette: pályafutása során talán először tapasztalta a válogatottnál, hogy ilyen hosszú idő alatt sem volt semmilyen feszültség a futballisták között.
A válogatott ezt követően rendőri felvezetéssel, autóbusszal indult a Hősök terére, ahol együtt ünnepel a szurkolókkal.
Hazaért a magyar labdarúgó-válogatott

Kapcsolódó tartalom

Labdarúgás
Storck bizakodik a jövőt illetően