Musorujsag
Élő Eredmények

Sárosi Laura minden vágya az olimpia, de nem ilyen áron

facebook.com/m4sport.hu
A német szövetség Fair Play-díjra fogja jelölni, az interneten petíciót is létrehoztak azért, hogy a szabadkártyát kapjon. Sárosi Laura szerényen nyilatkozott nem mindennapi sportszerű tettéről, és arról, hogy egy kis esélye a szabadkártya nélkül is van arra, hogy ott lehessen nyáron a riói olimpián.

Az egész tollaslabda-társadalom a magyar lány sportszerű tettéről beszél, és ahogy arról mi is beszámoltunk a német tollaslabda szövetség is lobbizik azért, hogy Sárosi Laura szabadkártyát kapjon a riói olimpiára. Mivel Sárosi jelen pillanatban második a várólistán, ezért még mindig van esélye a kijutásra, de egy szabadkártyás hellyel biztossá válna a nyári játékokon való szereplése. Az esettel kapcsolatban közösségi oldalán megszólalt a a magyar tollaslabdázó is, nyilatkozatát változtatás nélkül közöljük:

„Kedves Mindenki!

Nagyon jól esik a sok dicsérő szó és kedvesség, amit az elmúlt egy-két napban kaptam! Úgy gondolom, hogy ezt a cselekedetet minden tollaslabdázó, sportoló megtette volna, mert nem egy erkölcsi, hanem emberi reakció volt. Nekem minden álmom a Rioi Olimpiára való kijutás, DE nem ilyen áron!

Jelenleg 2. vagyok a várólistán, ami azt jelenti, hogy még van esélyem a kijutásra.

Az utóbbi időben nagyon elfáradtam mind testileg, mind lelkileg és nagyon szeretném az elkövetkezendő 3 hétben kipihenni magam. Éppen a pihenésemet töltöm, amit elengedhetetlennek tartok az utóbbi stresszes időszaknak köszönhetően.

Nagyon-nagyon szépen köszönöm a sok pozitív visszajelzést, de tényleg csak egy szimpla gesztus volt!
Boldog vagyok, mert az az egész szituáció nagyon jó a magyar és a nemzetközi tollaslabdának. Sok emberhez úgy gondolom eddig nem is sikerült eljuttatni a tollaslabda szellemét, viszont most remélhetőleg sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy egy ilyen fantasztikus sportágat válasszanak!

Bízok benne, hogy kellő kitartással és elszántsággal sikerülni fog ez a régi álmom és képviselhetem Hazámat az Olimpiai Játékokon Rioban!”

Az interneten már egy petíciót is létrehoztak, Free Card to Rio 2016 for Laura Sarosi – vagyis Szabadkártyát Sárosi Laurának a riói olimpiára – névvel, melyen jelen pillanatban az aláírások száma majdnem elérte a 2000-et.

További tartalmak