Musorujsag
Élő Eredmények

Csak előrébb sorolt csapatokkal készül a vb-re a hokiválogatott

mti
Mind az öt edzőmeccsét jobb világranglista-helyezésű ellenféllel vívja a magyar jégkorong-válogatott, amely a májusi, oroszországi világbajnokságra készül.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttesének első riválisa Ausztria lesz, amellyel előbb Bécsben, majd a Tüskecsarnokban találkozik. Szintén a budapesti helyszínen lép jégre áprilisban a szlovén és a kazah együttes, valamint az orosz B-válogatott.

Magyar jégkorong-válogatott - MTI Fotó: Kovács Tamás Magyar jégkorong-válogatott – MTI Fotó: Kovács Tamás

A világbajnokság elitmezőnyének B csoportjában a magyar csapat május 7. és 16. között – sorrendben – Szlovákia, Kanada, Franciaország, az Egyesült Államok, Fehéroroszország és Németország legjobbjaival találkozik.

A magyar válogatott tavaszi programja:
április 15., péntek (Bécs): Ausztria
április 17., vasárnap (Budapest, Tüskecsarnok): Ausztria
április 20., szerda (Tüskecsarnok): Szlovénia
április 29., péntek (Tüskecsarnok): Kazahsztán
április 30., szombat (Tüskecsarnok): Oroszország B

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Csalódottak vagyunk, de megyünk tovább
A magyar férfi jégkorong-válogatott kikapott a lengyelektől a budapesti olimpiai kvalifikációs selejtezőtornán, így nem jutott tovább a sorozat utolsó, szeptemberi körébe.
Jégkorong
Szétlőtt olimpiai álmok
A magyar jégkorong-válogatott szétlövéssel kikapott a lengyeltől a budapesti olimpiai selejtező utolsó, harmadik fordulójában, így nem jutott tovább a következő körbe.
Jégkorong
"Mi vagyunk az esélyesek" - Majoross Gergely
A magyar jégkorong-válogatott másodedzője, Majoross Gergely az M1-en elmondta, nem félti a játékosokat a lengyelek elleni sorsdöntő mérkőzéstől. Az esélyesség terhe a magyar játékosok vállát nyomja, de az edző amondó, a jégkorongozók elbírják a terhet.
Jégkorong
Török László: "A hoki örök szerelem, a lány a feleségem lett"
Török Lászlót beválasztották a Magyar Jégkorong Hírességek Csarnokába. A legendás sportriporter a magyar-észt olimpiai selejtező (7-1) első harmada után az M4 Sportnak elmesélte, hogyan került kapcsolatba a hokisporttal, amely élethosszig tartó szerelme lett.
Jégkorong