Musorujsag
Élő Eredmények

Távozik a kékek legendája

MTI/telesport.hu
A szezon végén távozik az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Chelsea-től a klub legendás csapatkapitánya, John Terry.

A 78-szoros angol válogatott futballista vasárnap jelentette be, hogy az egyesület vezetése az elmúlt héten közölte vele, nem hosszabbítja meg az idén lejáró szerződését.

„Nem lesz mesébe illő befejezés, nem innen vonulok vissza” – idézte a brit sajtó Terryt, aki hozzátette, szüksége volt néhány napra ahhoz, hogy feldolgozza a hírt.

John Terry (kékben) a múltheti Arsenal elleni bajnokin már tisztában volt vele, távoznia kell a Chelsea-től – fotó: EPA/Cabalar

„A múltheti Arsenal elleni győztes meccsen már úgy játszottam, hogy tudtam a döntést. És továbbra is mindent megteszek a klubbért és azért, hogy az FA-kupában még utoljára nagyot teljesítsünk” – nyilatkozta az MK Dons elleni 5-1-es londoni sikert hozó FA-kupa nyolcaddöntő után.

A Chelsea egyelőre semmi hivatalosat nem közölt Terry jövőjével kapcsolatban.

A középhátvéd 14 évesen került a londoni klubhoz, a felnőtt együttesben 1998-ban mutatkozott be, 2004-ben csapatkapitány lett. A Chelsea-vel négy bajnoki címet, öt FA Kupát, három Ligakupát nyert, 2012-ben Bajnokok Ligája-, 2013-ban Európa Liga-győztes volt a Kékekkel.

Búcsúszezonja eddig nem a legszebben alakul, mivel csapata a szezon során folyamatosan a Premier League alsóházában szerepel. Igaz, a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé, az FA-kupában pedig a negyeddöntőbe jutott. Előbbiben a PSG, utóbbiban a Manchester Cityvel találkozik.

További tartalmak