Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar származású elődöntős női egyesben az Australian Openen

mti
A brit Johanna Kontával és a német Angelique Kerberrel vált teljessé az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyében a legjobb négy mezőnye. A férfiaknál Andy Murray hatodszor jutott be elődöntőbe az Australian Openen, ahol Milos Raoniccsal találkozik.

A világranglistán 47., magyar származású Konta könnyedén verte a selejtezőből érkezett, 133. helyen álló kínai Csang Suajt, így 1983 óta először lesz brit női játékos egy Grand Slam-elődöntőben. Akkor Jo Durie került a négy közé a US Openen.

Johanna Konta - fotó: EPA/Joe Castro Johanna Konta – fotó: EPA/Joe Castro

A sydneyi születésű Konta következő ellenfele – első találkozójukon – Kerber lesz, aki a kétszeres bajnok Viktorija Azarenkát búcsúztatta. A német teniszező hetedik összecsapásukon először győzte le eddig szettet sem vesztő riválisát.

Angelique Kerber - fotó: EPA/Lukas Coch Angelique Kerber – fotó: EPA/Lukas Coch

A férfiaknál nagy küzdelmet és kimerítő labdameneteket hozott a Murray-Ferrer csata, amely 3 óra 20 percig tartott. A spanyol előzőleg még játszmát sem vesztett a tornán. A világranglistán második skót következő ellenfele a kanadai Milos Raonic vagy a francia Gael Monfils lesz.

A Melbourne-ben négy finálét is elbukó Murray korábban bejelentette, hogy odahaza tartózkodó feleségével a közeljövőben várják első gyermeküket, és ha beindul a szülés, akkor otthagyja az Australian Opent.

Andy Murray – fotó: EPA/Filip Singer

nők, negyeddöntő:
Kerber (német, 7.)-Azarenka (fehérorosz, 14.) 6:3, 7:5
Konta (brit)-Csang (kínai) 6:4, 6:1

A csütörtöki elődöntőben:
Kerber-Konta
S. Williams (amerikai, 1.)-A. Radwanska (lengyel, 4.)

férfiak, negyeddöntő:
Murray (brit, 2.)-Ferrer (spanyol, 8.) 6:3, 6:7 (5-7), 6:2, 6:3
Raonic (kanadai, 13.)-Monfils (francia, 23.) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4

az elődöntő párosítása:
Murray-Raonic, Djokovic (szerb, 1.)-Federer (svájci, 3.)

További tartalmak