Musorujsag
Élő Eredmények
 

Itt a bizonyíték: Dembélé megfogta az Isten lábát

Szerdán a Barcelona–Chelsea (3–0) Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján megszerezte első gólját a katalán csapat mezében Ousmane Dembélé.

Dembélé és Messi közös öröme a Chelsea ellen (fotó: EPA/ALEJANDRO GARCIA)



A Dortmundtól 2017 nyarán 105 millió euróért igazolt támadó első barcelonai szezonja eddig nem sikerült túl jól, a 20 éves játékos már szeptemberben súlyos sérülést szenvedett, januárban tért vissza, majd újra lesérült, február 5-én csupán ötödik spanyol bajnoki mérkőzésén lépett pályára.

A BL-ben most szerdán másodszor lépett pályára a Barcelonában és meg is szerezte első gólját, ráadásul saját tizenhatosán is le tudta nyűgözni a nézőket. A duplájával 100 BL-gólig jutó Lionel Messi készítette elő a 20. percben szerzett találatát.

A gól szép volt, de nem ez volt az igazán látványos elem, hanem Messi és Dembélé közös ünneplése. Mintha hosszú évek óta barátok lennének, annyira teljes és közös volt a két játékos öröme.

Egy spanyol tévéműsorban emelték ki ezt a mozzanatot már onnantól kezdve, ahogyan Messi a gól előtt segít Dembélének a helyezkedésben, végül onnan is szerezte gólját a francia válogatott támadó.

Messin egyre inkább érezni, hogy az utóbbi időben nemcsak játékával és tehetségével cipeli a hátán a Barcelonát, hanem egyre inkább vezérré válik, a pályán és azon kívül is. Ezek a felvételek is egyértelműen rávilágítanak: Messi tudatosan a szárnyai alá vette fiatal csapattársát, törődik vele, tanítja és örül a sikerének, ahogy az egy jó mentorhoz illik. Dembélé pedig megfogta az Isten lábát és a nemcsak álmai csapatában játszhat, de a világ egyik, – ha nem a – legjobbjától tanulhat.

Mi többre vágyhat egy 20 éves futballista?