Musorujsag
Élő Eredmények

Szembemegy az árral a patinás angol klub

MTI
A Premier League csapatainak mostani költekezése fenntarthatatlan - vélte Daniel Levy, az előző idényben ezüstérmes Tottenham Hotspur elnöke.

Az angol élvonalbeli futballklubok a jelenlegi átigazolási szezonban eddig több mint egymilliárd dollárt költöttek új játékosokra, a Spurs azonban egyelőre kimaradt ebből, az észak-londoniak még nem szerződtettek egyetlen labdarúgót sem.

„A jelenlegi aktivitást egyszerűen lehetetlen lesz fenntartani” – mondta kedden, New Yorkban Levy, aki hangsúlyozta: a vezetőknek az a feladata, hogy megfelelően menedzseljék a klubjukat.

„Kicsit felkapja az ember a vizet, amikor azt látja, hogy valaki elkölt 200 millió fontot, többet, mint amennyi a bevétele” – fogalmazott az elnök.

A Tottenham nem vett, viszont eladott játékost ezen a nyáron, az angol válogatott védő, Kyle Walker 45 millió fontért igazolt a Manchester Cityhez. A klub új, 61 ezer férőhelyes stadionjának építése jelenleg is zajlik, bár Levy szerint ez nincs hatással az átigazolási politikájukra.

Tottenhami gólöröm Tottenhami gólöröm

„Meg kell találnunk az egyensúlyt, de őszintén mondhatom, hogy a stadion építése nem befolyásolja az aktivitásunkat a játékospiacon. Egyelőre nem vagyunk olyan helyzetben, hogy találtunk valakit, akit meg akarunk venni, de a megszerzését nem engedhetjük meg magunknak” – mondta a brit üzletember.

Hozzátette: edzőjük, az argentin Mauricio Pochettino nagyon hisz az akadémiai rendszerben, így ahelyett, hogy máshonnan igazolnának, inkább egy fiatal játékosuknak adnak lehetőséget az első csapatnál.

José Mourinho, a Manchester United trénere is osztotta Levy véleményét, szerinte riválisaik költekezése „kontroll nélküli”, bár becslések szerint az MU is több mint 100 milliót költött ezen a nyáron, olyan játékosokat szerzett meg, mint Romelu Lukaku és Victor Lindelof. Brit médiainformációk szerint a városi rivális City 200 millió feletti összegért vásárolt be, Walker mellett Benjamin Mendy, Danilo, Bernardo Silva és a kapus Ederson került Josep Guardiola keretébe. A címvédő Chelsea klubrekordot jelentő összegért – a hírek alapján 70 millió fontért – szerezte meg Alvaro Moratát a Real Madridtól.

Mourinho úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy szerinte néhány klub túl sokat fizet egy-egy labdarúgóért, s ezért kialakul egy furcsa, kontroll nélküli piac. „De hát most ez a realitás. Mostanában, különösen a csatárokért, hihetetlen összegeket kell kifizetni” – tette hozzá a portugál szakember.

További tartalmak