Musorujsag
Élő Eredmények

Nem lesz légiós csapat a Fradi kéziseiből

MTI
A bennmaradás a cél a férfi kézilabda NB I-ben újonc Ferencváros csapatánál.

A klub szerdai sajtótájékoztatóján Király Sándor szakosztályvezető elmondta, „hosszú út vezetett odáig, hogy újra méltó helyén, az NB I-ben szerepelhessen az FTC”, ugyanis 2012-ben még a harmadosztályban indult a felnőtt csapatuk, az elmúlt idényben viszont már százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg csoportját az NB I/B-ben. „A Ferencváros tulajdonosi köre soha nem volt olyan stabil és kiegyensúlyozott, mint manapság. Köszönjük nekik azokat a kivételes feltételeket és azt az anyagi hátteret, amit biztosítanak számunkra” – tette hozzá.

Jeney Zsolt Ákos szakosztályelnök kiemelte, nagy büszkeség számukra, hogy az FTC az egyetlen klub, amely a férfi és a női kézilabda NB I-ben is indít csapatot a következő szezonban. „Reményeink szerint ez már hosszú távon így lesz. A célunk, hogy biztosan bennmaradjunk, és szépen fokozatosan lépegessünk előre, ahogyan az a Ferencvárostól elvárható” – fogalmazott.

Jeney hangsúlyozta, hogy a fejlődés alapját az utánpótlásbázisuk jelenti, amely létszámában és minőségében is nagy utat tett meg, ennek köszönhetően éveken belül játékosokat biztosíthat a felnőtt együttesnek. „Ahogyan a nőknél, a férfiaknál sem szeretnénk légiós csapatot kialakítani” – szögezte le a szakosztályelnök, aki arra utalt, hogy elsősorban hazai kézilabdázókra számítanak, és betartják a magyar szövetségnek a külföldi játékosokra vonatkozó kvótáját.

Adorján Gábor vezetőedző kiemelte, hogy sok türelemre lesz szükség a szurkolók, a tulajdonosok és a kézilabdázók részéről is, mivel 15 mezőnyjátékos és két kapus érkezett a csapathoz az elmúlt másfél évben, ezért nehéz összerakni a csapatot. „Nagyon nehéz dolgunk van. Először szeretnénk bennmaradni, hogy utána lehessen tovább építkezni és bátrabb célokat megfogalmazni. Nálunk nincsenek sztárjátékosok, nem egy-két-három-négy embernek kell eldöntenie a meccseket, hanem a csapatnak” – nyilatkozta a szakvezető.

A nyári igazolások közül a legismertebb Grebenár Gábor. A 32 éves irányító-átlövő a Dunaferrben vált élvonalbeli játékossá, majd 2009-től megfordult a spanyol, a francia és az osztrák ligában is. A magyar válogatottban 47 mérkőzésen 54 gólt lőtt, játszott a 2008-as Európa-bajnokságon is. „Több indok szólt a hazatérésem mellett. A Fradi már tavaly is megkeresett, és szimpatikus volt az a koncepció, amit itt felvázoltak. Többségében magyar játékosok alkotják a keretet, illetve jó a fiatalok és a tapasztaltabbak elegye is” – mondta.

Grebenár hozzátette, szeretett volna újra egy komoly csapatban szerepelni, és az NB I az utóbbi időben igencsak megerősödött. „Tehetséges, jó szemléletű játékosokkal kerültem össze, bízom benne, hogy a rutinommal tudok majd segíteni. Várjuk a bajnoki rajtot, mindenki szeretné megmutatni, hogy helyünk van az élvonalban” – jelentette ki.

További tartalmak