Fina 2017
×

Míg az egyik jön, a másik megy - földrésznyi különbségek a mixváltóknál

M4 Sport
Az úszószámok egyik leglátványosabb versenye a mixváltóké, ahol mindig különösen érdekes, milyen taktikát választva, milyen sorrendben ugranak medencébe a négyesek. Mely úszásnemekben választ férfi, melyikekben női tagokat egy-egy válogatott. A szerda délelőtti 4x100 vegyesben azonban a két nem csatáján túl az is szembetűnő volt, hogy mekkora a különbség a hagyományos sportági nagyhatalmak és az outsider indulók között.

Az orosz váltó harmadik tagjaként Szvetlana Csimrova éppen „hazafelé” tempózik, a medence felénél pedig egyszer csak beúszik a képbe az ellenkező irányba haladó mezőny.

Egyedül az olaszok voltak méltó kihívók (a mixváltók szépségeként fel is úszott hölgy ellenfelére Pierro Codia), a Fülöp-szigetekiek és a kenyaiak már kevésbé. A maldívokról nem is beszélve. Nem mindennap látni olyat, hogy valaki a 350-es forduló felé tart, miközben lehagyja a 250-et ostromló, majd megszakadó riválist.

Ráadásul nőként a férfit. Egészen pontosan Viktorija Andrejeva húzott el Ismail Muthasim Adnan mellett (mentség, előbbi gyorsban, utóbbi még pillangóban úszott). Az kelet-ázsiaiak utolsó váltása alig húsz másodperccel maradt el az orosz célba érkezéstől…

Persze kinek a verseny, kinek részvét a fontos. De ökölvívásban sem mutatna jól, ha egy nehézsúlyút engednének össze pehelysúlyúakkal.