Musorujsag
Élő Eredmények

Már Bordeaux-ban a Vidi: Fiola felépült, Hadzicnak élete meccse jön

vidi.hu/m4sport.hu
A Videoton július 27-én, csütörtökön 20:30-kor Bordeaux-ban lép pályára a Girondins Bordeaux ellen az Európa Liga harmadik selejtezőkörének első összecsapásán.

Szerda reggel 7:15-kor gördült ki a Sóstói Stadionból a csapatot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre szállító autóbusz, 10 órakor pedig felszállt a csapatot Franciaországba szállító repülőgép.

Jó hír a klub háza tájáról, hogy Fiola Attila sérülését követően – jobb lábának belső oldalszalagjában keletkezett károsodás – újra a hadra fogható állapotban van. Múlt héten már labdás edzéseket végzett, ezen a héten pedig már teljes értékű munkát végzett társaival együtt.

A Videoton bosnyák válogatott játékosa azt mondta, játszott már számos nemzetközi mérkőzést karrierje során, de a mostani lesz a legfontosabb.

Anel Hadzic, a Videoton játékosa (b) és az észt Artur Valikajev a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott Videoton FC – Nomme Kalju visszavágó mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2017. július 20-án (Fotó:MTI/Kovács Tamás)

„Franciaországban nem mi leszünk az esélyesek, de mindig azért lépünk pályára, hogy nyerjünk. Nem lesz egyszerű dolgunk, de ha a saját játékunkat tudjuk játszani, valamint koncentráltak leszünk, bárkit megverhetünk. Ezzel együtt egy döntetlennel sem lehetnénk elégedetlenek. A párharcot idegenben kezdjük, de ezen a szinten már nem ez fogja eldönteni a kimenetelt, bár egy minimális előnyt valóban jelent” – fogalmazott Anel Hadzic.

Az ellenfél jelenlegi keretét mintegy 74 millió euróra becsüli a transfermarkt.de. Az ismertebb labdarúgóik közé a csapatkapitány,Jaroslav Plašil, Jérémy Toulalan, Diego Contento és Benoît Costil sorolható, a legtöbbet azonban a német portál szerint nem ők, hanem a 20 éves brazil jobbszélső, Malcom éri, akit 10 millió euróra „áraznak”.

Bár a Girondins tétmeccset a 2017-18-as idényben még nem játszott (a francia pontvadászat csak augusztus negyedikén veszi kezdetét), néhány edzőmeccsen már túl vannak és egyelőre hibátlanok. Július nyolcadikán a francia másodosztályú Niort-t 2–1-re verték meg, majd a harmadosztályú Pau-n 2–0-ra kerekedtek felül, felkészülésüket pedig a spanyol Real Sociedad és a francia élvonalbeli Guingamp ellen zárták – mindkét együttes ellen 1–0-s sikert arattak.

A harmadik forduló visszavágóit egy hét múlva rendezik. A győztesek a zárókörben már a főtáblára kerülésért lépnek majd pályára.

A 20 fős utazó keret: 

Kovácsik Ádám, Horváth Tamás, Juhász Roland, Fejes András, Barczi Dávid, Pátkai Máté, Varga József, Fiola Attila, Szolnoki Roland, Géresi Krisztián, Stopira, Loic Nego, Danko Lazovics, Marko Scsepovics, Suljic Asmir, Anel Hadzic, Mirko Maric, Ezekiel Henty, Szabó Bence, Tamás Krisztián.

 

További tartalmak