Fina 2017
×

A kapitány magyar aranyat vár 200 pillangón

m4sport.hu
A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya két érmet vár a férfi 200 méteres pillangóúszás szerda esti döntőjében, szerinte ráadásul az egyik arany is lehet.

Sós Csaba az M4 Sportnak értékelte a keddi versenynapot. Kozma Dominik erős kezdéséről, majd hatodik helyéről a 200 méteres döntőben úgy vélte, hogy az úszó jó döntést hozott, az 1-es pályán nem volt más választása. „Három tizedre volt a bronzéremtől, ráadásul a szélső pályán nem lehetett más taktikát választani, noha tudni lehetett, hogy a végén jönni fognak rá. Helyes döntést hozott, országos csúcsot úszott. Továbbra is látható, hogy szárnyal, nem véletlenül a közönség kedvence, meg neki is ez a közönség.”

Női 1500 méter gyorson Kapás Boglárka negyedik, Késely Ajna nyolcadik lett. „Egy világbajnoki negyedik helyért ne kelljen szégyenkezni, ha pedig egy 15 éves kislány bent van egy világbajnoki döntőben másodszor is három napon belül, akkor szintén. Bogi láthatóan nincsen csúcsformában, ezzel együtt nagyon keményen nekiment, megpróbált mindent. Az éremért harcolt, van ilyen, amikor nem sikerül. Én továbbra is bátorítom, és a bizalmam töretlen benne. Ajna tízszeres Európa-bajnok, van egy hatodik és egy nyolcadik helye felnőtt világbajnokságon, egy hónap múlva pedig van neki egy ifjúsági világbajnoksága, csoda, amit ez a kislány bír.”

Hosszú Katinka ötödik helyen jutott a 200 méteres gyorsúszás szerdai döntőjébe. A kapitány ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a háromszoros olimpiai bajnok ugyanazon a pályán ússza a finálét, mint amelyiken a 4×100-as féri gyorsváltó szenzációs úszással megszerezte a bronzérmet, és mivel érzelmileg nagyon azonosult ezzel a számmal, bármi megtörténhet.

A keddi középdöntőből Cseh László a második, Kenderesi Tamás a harmadik idővel jutott a fináléba 200 méter pillangón. A kapitány szerint egyik magyar sem úszta ki magát. „Két érmet várok ebből a versenyszámból, és az egyik a legfényesebb. Nagyon bízom itt a nagy sikerben.”

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!