Fina 2017
×

Gellért Gábor: Minden idők legeredményesebb nyíltvízi vb-je, de hiányzik az érem

M1/m4sport.hu
Pénteken a 25 kilométeres távval befejeződtek a nyíltvízi úszás versenyszámai, amelyek után annak ellenére maradt némi hiányérzet Gellért Gáborban, a nyíltvízi úszók szakágvezetőjének, hogy minden idők legjobb vb-jét zárja a magyar.

„Összességében minden idők legeredményesebb világbajnoksága. Eddig a vébéken egy érem vagy egy pontszerzés született. Ehhez képest most van két ötödik helyünk, egy hatodik, két hetedik és egy nyolcadik helyünk” – summázta a balatonfüredi világbajnokságot Gellért Gábor, aki hozzátette, ennek ellenére maradt benne hiányérzet, hiszen az érem hiányzik a kollekcióból.

A szakágvezető azt is elárulta, a hatodik helyen végző Gyurta Gergely a verseny után azt mondta neki, nem mert frissíteni a ritmusváltások miatt, így a hetedik körben eléhezett. „Ettől függetlenül nagyon pozitív, hogy van egy világbajnoki hatodik helye, úgyhogy reméljük, hogy medencében folytatja ezt a menetelést” – értékelte a 400 vegyesen is induló ifjabbik Gyurta testvér teljesítményét, aki ezelőtt még nem végzett első tízben.

Olasz Annával nem beszélt a szakember, de a vízből kijövet látta versenyzőjén, hogy nem volt túl boldog az ötödik hely után, de szerinte ez érthető. „Csalódott volt, van hiányérzete nyilván, miután egy Eb- és egy vb-ezüst után hazai közönség előtt szeretett volna érmet nyerni.”

Gellért Gábor méltatta a pénteken sérülés miatt kiszálló Rasovszky Kristófot, hiszen a junior mezőnyből egyedül a korosztályos világbajnok tudott csatlakozni a felnőttek élmezőnyéhez, valamint kiemelte a váltó hetedik helyét is, összességében pedig biztatónak látja a magyar csapat jövőjét.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!