Musorujsag
Élő Eredmények

Elkezdte a Loki: Verpecz távozik, kialakult a szakmai stáb

dvsc.hu/m4sport.hu
Csütörtökön elkezdte az edzéseket a Debreceni VSC, amelynek szakmai stábja is kialakult, és körvonalazódik a felkészülés menetrendje is.

Ők segítik majd Herczeg Andrást

Az már múlt héten biztossá vált, hogy Herczeg András irányítja a DVSC szakmai munkáját, a szakember kétéves szerződést kötött. A mai napon pedig az is eldőlt, hogy segítői Bücs Zsolt, Györky Gábor pályaedzők és Erdélyi Miklós kapusedző lesznek – adta hírül a DVSC hivatalos internetes oldala szerdán.

Bücs Zsolt korábban három éven keresztül már dolgozott Herczeg András mellett a Loki első csapatánál, így részese volt a DVSC két bajnoki-, két Magyar Kupa-, két Szuperkupa- és egy Ligakupa-győzelmének, valamint a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörös szereplésnek. A pro-licences edző a Testnevelési Egyetemen végzett. Miután elhagyta Debrecent, NB II-es és NB III-as csapatoknál volt vezetőedző, illetve az akkor élvonalban szereplő Békéscsaba együttesénél dolgozott pályaedzőként.

Györky Gábort szintén jól ismerhetik a szurkolók, hiszen 2011-től 2016-ig az első keretnél tevékenykedett Kondás Elemér mellett. A szakember egykor maga is a Loki labdarúgója volt. Még játékosként került Debrecenbe 18 évesen. Futballista évei alatt szinte végig különböző sérülések sújtották, több műtéten is átesett, így elég hamar áttért az edzői pályára. A DVSC utánpótlás csapatainál, illetve a kis Lokinál volt 2010-ig, ezt követően került fel az első csapathoz.

Erdélyi Miklós 2011 óta látja el a kapusedzői teendőket. Zdenek Scasny, Kondás Elemér, legutóbb pedig Leonel Pontes mellett dolgozott.

Verpecznek ajtót mutattak 

Szintén a debreceniekhez köthető hír, hogy tíz év után távozik Debrecenből Verpecz István, akinek június 30-án lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a klub. A 30 éves kapus 2007 nyarán igazolt Debrecenbe. Kezdetben a DVSC második csapatában, az NB III-ban védett, majd 2007. október 31-én bemutatkozott az első keretben is Ligakupa-mérkőzésen.

A 2012/2013-as szezonban rendszeresen az ő nevével kezdődött az összeállítás, ám egy idő után többnyire a kispadon ült. A tíz év alatt összesen 71 NB I-es mérkőzésen védett. A legutóbbi idényben öt bajnoki találkozón kapott szerepet.

Alakul a felkészülés programja

Az OTP Bank Ligában nyolcadik helyen zárt együttes csütörtök délelőtt kezdte el a felkészülést a következő szezonra. A csapat felkészülési programja is körvonalazódik: az első ellenfél a szlovák élvonalban szereplő MFK Zemplín Michalovce lesz, de szervezés alatt áll egy Kisvárda és egy Mezőkövesd elleni találkozói. A kezdési időpontokról a klubnál egyelőre nem adtak tájékoztatást.

További tartalmak