Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton imádná a New York-i futamot

F1i
Lewis Hamilton támogatja a Forma–1 új többségi tulajdonosának azon ötletét, mely szerint a jövőben több futamot kellene rendezni az Amerikai Egyesült Államokban. A háromszoros világbajnok külön örülne, ha végül valóban New Yorkra esne a választás.
Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A Liberty Media már a hatalomátvétel előtt jelezte, szeretné népszerűbbé tenni a királykategóriát az óceán túloldalán, ehhez pedig mindenképpen több amerikai versenyre lesz szükség. Most, hogy az F1 többségi tulajdonosaivá váltak már konkrét tervként gondolnak az amerikai térhódításra, és több lehetséges helyszínt is megneveztek.

„Remek a kapcsolatunk az austini pálya vezetőivel” – kezdte nyilatkozatát a sportág úgy ügyvezetője, Chase Carey utalva a jelenlegi egyetlen amerikai futam otthonára. „De hisszük, hogy tarthatunk futamot egy olyan városban, mint New York, Miami, Los Angeles vagy Las Vegas” – tette hozzá.

A napokban felmerült, hogy a legjobb esélye New Yorknak van, ahol ráadásul éjszakai versenyt rendezhetnek (leghamarabb akár 2018-ban, a 2019-es debütálás azonban sokkal valószínűbbnek tűnik). Az amerikai kultúráért és a nagyvárosokért rajongó Lewis Hamilton örömmel olvasta a híreket, a „Nagy Alma” ugyanis szerinte tökéletes helyszín lenne egy futam számára.

De önmagában már annak is örülne, ha rövid időn belül növekedne az amerikai versenyhétvégék száma. „New York nagyszerű lenne” – nyilatkozta Oroszországban. „Egyértelmű, hogy két futam kell az Államokba. New York hihetetlen város, a futam lenyűgöző lenne. New Jersey remek háttér egy F1-es viadalhoz. Legyen éjszakai vagy nappali futam, remek lenne. De a délután is, a naplemente ugyanis gyönyörű New Yorkban, a háttér pedig hihetetlen” – áradozott.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak